Afbeelding
Foto:

Hart onder de riem voor vrijwilligers

Onlangs mochten Arie Maat namens Stichting Maaltijdvoorziening Enter, André Kuipers, Art Geerling voor zijn werkzaamheden voor korfbalvereniging Blauw-Zwart en de Generatietuin Wierden een prijs in ontvangst nemen.

WIERDEN - AndrĂ© ontving de prijs, omdat hij erg actief is voor de mensen in Enter. Hij regelt veel voor de personenalarmeringen bij de mensen thuis. Verder helpt hij mensen met voorkomende klussen als het gaat om de computer. Ook zet hij zich in voor de kerk.

Arie mocht als voorzitter van Stichting Maaltijdvoorziening Enter de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 in ontvangst nemen. De stichting is een groep van 15 vrijwilligers, allemaal ouder dan 65 jaar. Zij verzorgen zeven dagen per week een warme maaltijd bij ouderen en/of hulpbehoevenden. Dit doen ze zelfs onder barre omstandigheden als sneeuw, gladheid, storm en regen. Deze vrijwilligers hebben hun taak ook tijdens corona met de nodige aanpassingen altijd uitgevoerd. 

Ook Art, 22 jaar, viel in de prijzen. Hij is de duizendpoot van korfbalvereniging Blauw-Zwart in Wierden. Naast dat hij zelf in een team speelt zet hij zich in voor de vereniging: trainer-coach van de jeugd, in coronatijd invaltrainer vanwege onderbezetting, lid van de ontspanningscommissie, clubscheidsrechter, invalscheidsrechter, organiseerde en presenteerde in lockdowntijd een Sinterklaasjournaal, organiseerde en presenteerde een online bingo, doet de afwas op het jaarlijks kamp, maakt het clubhuis schoon als er te weinig mankracht is, helpt het bestuur het park coronaproof te maken, is redacteur van het papieren clubblad, is positief kritisch op beleidsstukken tijdens ALV's en vertegenwoordigt de belangen van de vereniging in een denktank in Wierden.

Pen
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding