Jessie Wiefferink won tijdens Triple Crown Wierden op vrijdag in de klasse M en op zaterdag M-rubriek. (foto: Equestrian Communication)
Jessie Wiefferink won tijdens Triple Crown Wierden op vrijdag in de klasse M en op zaterdag M-rubriek. (foto: Equestrian Communication) Foto: Equestrian Communication

Triple Crown Wierden

Afgelopen weekend werd de Triple Crown Wierden, voorheen Indoor Wierden, verreden. Zowel op vrijdag als zaterdag kwamen de ruiters in verschillende klassen aan de start in manege de Vossenbos. Dit jaar werd gestreden om de overwinning en om de bonus bij meerdere overwinningen.

WIERDEN - Op vrijdag werd Triple Crown Wierden afgetrapt met de klassen BB, B, L, M en B. Remco van Dijke en Lavisto (v. Falaise de Muze) wonnen de eerste rubriek klasse B. Remco van Dijke was dik tevreden met de eerste prijs: "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ik heb wel een fijn paard dat goed kan springen. Hij springt ook goed, waardoor de stijlpunten meestal meevallen. Het was een mooi parcours en het liep lekker." Esmé Ekkelkamp schreef de klasse L op haar naam met de vijfjarige KWPN'er Never Know's Limited Edition (v. Numero Uno). Esmé: "Ik heb Never Know’s Limited Edition pas zeven maanden onder het zadel. En hij is pas vijf jaar. Maar het ging heel fijn, beter dan dat ik had verwacht. Ik was wel van plan om in de tweede fase binnendoor te rijden en dat wierp zijn vruchten af." In de klasse M was Jessie Wiefferink de beste. De amazone kwam zonder kleerscheuren met de zevenjarige KWPN'er Just For Fun (v. Detroit VDL) door het tweefasen-parcours. "Ik wilde een mooi rondje rijden met Just For Fun en dit lukte. Het liep heel goed, want hij was lekker voorwaarts", aldus Jessie. "Het liefst zou ik hem willen blijven rijden, maar mijn zus mag het bepalen, want het is haar paard." Annemiek Pluimers pakte de winst in de tweede rubriek klasse B met de zesjarige merrie Corrie - S.C.H.B. (v. Cosun). "Het ging hartstikke goed. Ik heb nog nooit zoveel stijlpunten gehad. Het was een goed parcours en een lekker rondje. Ik reed haar voor de tweede keer in de klasse B op een indoorconcours en dit is voor haar nu de derde wedstrijd."

Twee keer winst

Na op vrijdag in de klasse M te hebben gewonnen, stond Jessie Wiefferink ook zaterdag weer aan de start met Just For Fun. Dit keer in de M-rubriek. De combinatie kwam zonder kleerscheuren door het tweefasenparcours en was met een tijd van 27,53 seconden met afstand te snelste. Jessie: "Super leuk om in Wierden twee keer te winnen met hetzelfde paard"


Zonder verwachtingen

Gert-Jan Bruggink nam zaterdagmiddag de overwinning mee naar huis in de klasse Z op Triple Crown Wierden. Hij behaalde deze prestatie met de elfjarige KWPN'er Floris (v. Vampire) en won de Roelofsen Horse Trucks Prijs. In de tweefasen-rubriek liet hij alle balken in de lepels liggen en zag de winnende tijd van 27,83 seconden op het scorebord verschijnen. Het lukte Remco Been niet om de tijd van Bruggink te verbeteren en hij eindigde op de tweede plaats. Pim Mulder bemachtigde de derde plaats. Bruggink: "Het lukte, de eerste overwinning is binnen! Ik had niet veel ruiters voor me zien rijden, maar wist wel dat ik door moest rijden om kans te maken. En dat dóórrijden lukte van begin tot eind.''


Klasse ZZ

Bas van der Aa trok met de achtjarige Shanroe Barney (v. Douglas) de overwinning naar zich toe in de klasse ZZ op Triple Crown Wierden en won de Rikkert Afbouw Groep Prijs. Het paar bleef foutloos in de barrage en finishte in 35,99 seconden. "De barrage liep heerlijk", aldus winnaar Bas van der Aa. "Ik wilde lekker rijden en steeds dicht bij de hindernis blijven en dat lukte. De snelheid zat er ook in. Ik zag Steven Veldhuis voor me, die één wending miste. Ik dacht: veel sneller dan hij gaat het niet, maar als ik een wending voorlangs neem, zou het nog kunnen dat ik sneller ben."


Nijwa Grote Prijs

Daan van Geel greep de Nijwa Grote Prijs van Triple Crown Wierden. Hij zette als laatste ruiter met de twaalfjarige KWPN'er Escobar TS (v. Air Jordan Z) een geweldige barrage neer. Met een razendsnelle tijd van 33,96 seconden versloeg Van Geel zijn naaste concurrent Remco Been. "Het pakte allemaal goed uit", aldus Daan van Geel. "Ik dacht: als ik wil winnen, dan moet ik ook risico nemen en dit werkte. Mijn paard heeft goed zijn best gedaan.''
Tekst: Eline Korving