Water legt een hele weg af om vanuit de grond, via de vele installaties, uiteindelijk uit onze Wierdense kranen te stromen. Hiervoor komt er nu ook een nieuwe transportleiding.
Water legt een hele weg af om vanuit de grond, via de vele installaties, uiteindelijk uit onze Wierdense kranen te stromen. Hiervoor komt er nu ook een nieuwe transportleiding. Foto:

Nieuwe waterleiding Hammerflier naar Wierden

Aannemer Heijmans Infra start deze week met de aanleg van een nieuwe watertransportleiding tussen Wierden en de productielocatie Hammerflier. In totaal komt er 19 kilometer aan nieuwe leiding die van het drinkwaterproductiebedrijf Hammerflier naar Wierden voert. Doel is om de drinkwatervoorziening in de regio nog robuuster te maken.

WIERDEN - Het werk heeft heel wat voeten in de aarde, om maar met een flauwe grap te beginnen: de nieuwe leiding zal zoveel mogelijk langs de openbare wegen gelegd worden, wat de nodige overlast op zal leveren. De leiding komt dan op veel plekken op één meter diepte te liggen, waarvoor anderhalve meter grond afgegraven moet worden. Op sommige plekken wordt gekozen om de leiding te boren of onder een weg door te persen. Voornamelijk op plekken waar graven niet veilig is of obstakels dit onmogelijk maken. Heijmans Infra zet zich in om hinder van de werkzaamheden zoveel mogelijk te voorkomen, zo benadrukken zij. Maar bewoners en bedrijven moeten toch rekening houden met hinder van werkverkeer en het tijdelijk niet kunnen gebruiken van inritten. Hierover zijn de omwonenden geïnformeerd. Kijk voor informatie op www.vitens.nl/hammerflier of email hammerflier@vitens.nl.