SVZW wist zich kranig te weren tegen koploper CSV Apeldoorn. De score reflecteert de wederzijdse uitdaging voor beide ploegen. Foto: HENK STEEN

SVZW incasseert verlies tegen CSV

Algemeen

SVZW en CSV Apeldoorn troffen elkaar zaterdag weer op sportpark Het Lageveld. Dat het een uitdaging kon worden was al duidelijk uit het feit dat CSV bovenaan stond in de eerste klasse D.

WIERDEN - Al in de derde minuut gaf CSV de eerste waarschuwing via de counter, Laurence van den Enk strandde op doelman Julian Bakker, terwijl Fedde Dibbink even later over kopte. In de zevende minuut kwam de thuisploeg opzetten, de voorzet van Yessin Maskoul werd net gemist door Frank Smit. Vervolgens gebeurde waarvoor zo werd gevreesd, CSV zette een aanval op in de 14e minuut die door de volledig vrijstaande Patrick Maneschijn onhoudbaar werd binnen geschoten: 0-1 na amper een kwartier voetbal.

Meteen na dit doelpunt moest oude bekende Nigel Michels geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Nathan Greven. Frank Smit kon in de 26e minuut net niet binnen koppen en Bas ter Hogt schoot even later ruim over. Het benutten van kansen bleek weer eens een probleem te zijn voor de Wierdenaren. Zoals zo vaak sloeg het noodlot toe in de 29e minuut, Aron Pouls toucheerde geheel onschuldig de bal met de arm, werd daarvoor zwaar gestraft en CSV benutte dit door de succesvolle penalty van Lars Huber: 0-2. In de 37e minuut voltrok wederom Lars Huber het vonnis door de 0-3 aan te tekenen. Geel was er voor SVZW aanvoerder Robin de Jong en in de 40e minuut lukte het Yessin Maskoul om toch nog tegen te scoren door onhoudbaar de 1-3 binnen te knallen op een voorzet van Jesper Middelkamp. Hiermee ging men de rust in.

SVZW-coach Yoram Hendriks had in de theepauze Lars Scholten vervangen door Maarten Jansen, bij de tegenstander was Cedric Bultman gekomen voor Hidde Eshuis. Vrijwel meteen na de hervatting kwam CSV alsnog bijna op die 1-4, doelman Julian Bakker wist dat te voorkomen, terwijl Yessin Maskoul uit de tegenaanval de geboden kans op de 2-3 niet benutte. In de 49e minuut behoedde Julian Bakker zijn ploeg nogmaals voor een nog grotere achterstand ten koste van een corner en kreeg Levi Tuasela geel voor de overtreding op Jesper Middelkamp binnen de beruchte lijnen, aanvoerder Robin de Jong schoot de penalty zeker en vast binnen in de 51e minuut en dus plots zomaar 2-3!

Een veel fanatieker SVZW ging nu op jacht naar de gelijkmaker, had alle pech dat het verre schot van Bas ter Hogt op de paal uiteen spatte. Het duurde even, maar uiteindelijk tekende Bas ter Hogt in de 70e minuut alsnog voor een gelijkmaker. Hierna haalde Yoram Hendriks verdediger Aron Pouls eraf, hij werd vervangen door Stan Nijhuis en in de 80e minuut zagen de Apeldoorners toch nog kans om de 3-4 aan te tekenen, Laurence van den Enk was de maker ervan en nu dus dolle vreugde aan die kant. SVZW gaf niet op ondanks deze domper, maar de winst ging uiteindelijk toch naar Apeldoorn.

Volgende week zaterdag speelt SVZW opnieuw een thuiswedstrijd voor hopelijk weer een mooi publiek, dan ontvangen zij de Merino’s. Uiteraard hopen zij dan op winst.