Een goede isolatie kan voorkomen dat de woning veel hitte verliest. Hierdoor hoeft men aanzienlijk minder hard te stoken in de herfst en winter.
Een goede isolatie kan voorkomen dat de woning veel hitte verliest. Hierdoor hoeft men aanzienlijk minder hard te stoken in de herfst en winter. Foto: Nicole Tanke, Lines Are Everywhere

Energieloket krijgt nieuw besparing-infocentrum

Algemeen

Door de steeds stijgende gas- en energieprijzen staat besparing weer hoger op de agenda bij veel Wierdenaren. De Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter speelt hier op in met de verdere uitbreiding van het Energieloket.

WIERDEN - Het Energieloket, gevestigd in een ruimte aan de Gildeweg 8 in Wierden, wordt verder uitgebreid met een informatiecentrum over isolatie en energiebesparing. Wierdenaren kunnen hier op de woensdagmiddag terecht vanaf 16.00 uur voor een spreekuur. Er is diverse demonstratie- en documentatiemateriaal voorhanden om mensen wegwijs te maken in het thema energiebesparing. Het Energieloket heeft ook de wens om in de toekomst vaker thematische bijeenkomsten te houden over andere aspecten van duurzaamheid, zoals het al dan niet nemen van een warmtepomp, bespaartips en subsidiemogelijkheden.

Met de winter voor de deur is het ook een goed moment om te kijken naar de isolatie van de woning. Een minder geïsoleerde woning verliest namelijk veel warmte wat veel geld kost. U kunt daarom ook een gratis warmtescan uit laten voeren om te kijken waar de woning warmte verliest. Bel hiervoor met het Energieloket op 0546-723 117.