‘Kern gezond met sport en bewegen’

WIERDEN - De gemeente Wierden heeft een nieuwe visie voor sport en bewegen opgesteld. Die is gebaseerd op drie concrete pijlers: sportstimulering voor jong en oud, actieve sportaanbieders en voldoende sportaccommodaties en een beweegvriendelijke omgeving. Eind november bespreken de raadsleden de visie in de informatieronde. Op dinsdag 14 december vindt de definitieve besluitvorming plaats tijdens de gemeenteraadsvergadering.  

"In de gemeente Wierden hebben we het best goed voor elkaar. Er is een breed sportaanbod, veel voorzieningen en de sportdeelname is relatief hoog. Dat willen we graag behouden, maar er is ook ruimte voor vernieuwing”, zegt wethouder Hans ter Keurst.

Lees verder op pagina 2.


Pijlers

De gemeente Wierden wil inwoners stimuleren om een leven lang met plezier te kunnen (blijven) sporten en bewegen. Vanuit deze visie zijn er drie pijlers gevormd. Ten eerste ‘Iedereen beweegt mee': het stimuleren van sport en bewegen voor iedere levensfase en voor specifieke doelgroepen, zodat echt iedereen kan bewegen. Ten tweede ‘Actieve sportaanbieders': niet alleen sportverenigingen zijn belangrijk, maar ook voldoende vrijwilligers en samenwerkingen tussen lokale partijen dragen hieraan bij. Tot slot ‘Ruimte voor bewegen': voor een gevarieerd sportaanbod is naast sportaccommodaties een beweegvriendelijke omgeving een randvoorwaarde. Denk aan een groene omgeving, mogelijkheden tot buitensport, mountainbike routes en wandel- en fietspaden om inwoners te stimuleren om te gaan bewegen.

Deze pijlers vormen de basis voor de uitvoeringsagenda, die tweejaarlijks wordt opgesteld. De uitvoeringsagenda wordt opgesteld met verschillende lokale partners waarbij maatwerk per kern mogelijk is.

"In de visie sport en bewegen richten we ons niet alleen op de sporter, maar ook op de vrijwilligers, toeschouwers en iedereen die (nog) niet sport. Want sport en bewegen raakt veel inwoners, van jong tot oud.”