Tijdens een eerdere Natuurwerkdag gingen jong en oud aan de slag.
Tijdens een eerdere Natuurwerkdag gingen jong en oud aan de slag. Foto: Nico Kloek

Aan de slag op Natuurwerkdag

Algemeen

Gemeente Wierden hoort tegenwoordig volledig bij het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal. En in dat Nationaal Park worden op de Natuurwerkdag, georganiseerd door Landschap Overijssel, zeven projecten opgepakt.

WIERDEN - Landschap Overijssel houdt dit jaar voor de 20ste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Op 5 en 6 november word er op 40 klusplekken in Overijssel de handen uit de mouwen gestoken. Zeven van deze klussen vinden plaats in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen.

Tijdens de komende Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Activiteiten 6 november

In Beerze kan tussen 9.00 en 14.00 uur geholpen worden bij boompjes/struiken verwijderen en hei opschonen.
Tussen 10.00 en 16.00 uur kan men samen met Scouting Stoevelaargroep in Goor aan de slag met bomen planten en het verwijden van onder meer struiken.
Helpen met het (op)schonen van de hei in Holten kan tussen 8.45 en 12.15 uur.
Ook op de Lemelerberg staat het opschonen van de heide op het programma. Hierbij helpen kan tussen 9.00 en 12.30 uur.
Liever in het Boetelerveld in Mariënheem aan de slag met het opschonen van de hei en boompjes en struikjes verwijderen? Iedereen is van harte welkom tussen 9.00 en 12.30 uur.
In Nijverdal zijn er twee projecten waar aan bijgedragen kan worden. De heide op de Sallandse Heuvelrug wordt tussen 9.00 en 14.30 uur opgeschoond en tussen 9.00 en 16.30 uur wordt gewerkt aan het zichtbaar maken van De Regge. Hier worden boompjes/struiken verwijderd en broeihopen en takkenril gemaakt.

Aanmelden

Een dag buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over activiteiten in de buurt en aanmelding.
De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.