Afbeelding

Nieuwe tentoonstelling bij de Historische Kring

Algemeen

Burgemeester Doret Tigchelaar en voormalig korpschef Johan Hulsink zullen op zaterdag 6 november om 10.30 uur de nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Wederden openen. Deze nieuwe tentoonstelling met onder meer foto’s en krantenknipsels staat in het teken van de Wierdense brandweer in de periode van 1879 tot 2020.

WIERDEN - Op 6 november zullen vanwege de opening van de tentoonstelling op de parkeerplaats tegenover de HKW enkele brandweerauto’s worden opgesteld. Brandweerlieden zullen de nodige uitleg geven. Dansschool Janine zal het geheel opluisteren met de dans “wij zijn de meisjes van de brandweer”.


De tentoonstelling over de Wierdense brandweer beslaat de periode van 1879 tot 2020. Foto’s en krantenknipsels en diverse unieke voorwerpen, waaronder brandemmers uit lang vervlogen tijden (die destijds van hand tot hand moesten worden doorgegeven), maar natuurlijk ook de meest moderne blusmiddelen, zijn te bewonderen. Verder zijn er brandspuiten, straalpijpen en opzetstukken aanwezig, plus een aantal brandpakken (bluskleding) te zien. Eveneens zijn er een diorama van een in brand staande schuur en diverse miniaturen met betrekking tot de brandweer opgesteld.