Denk mee over scholenlocatie

Samen met betrokken scholen en kinderopvangorganisaties heeft de gemeente Wierden de afgelopen periode gewerkt aan de criteria voor een nieuwe scholenlocatie in Enter. Het opstellen van deze criteria is het begin van een nieuwe start naar de zoektocht voor een geschikte locatie voor een nieuw schoolgebouw in Enter. 

ENTER - "Ik ben blij dat we verder kunnen met dit proces. De criteria zijn helder en dat is de eerste belangrijke stap. Aan de hand daarvan kunnen we gericht op zoek naar geschikte locaties”, aldus wethouder Johan Coes. De gemeenteraad neemt naar verwachting op 14 december 2021 een besluit over de voorgestelde criteria. Na vaststelling door de gemeenteraad kunnen inwoners via Ikpraatmee geschikte locaties aanleveren.
De toekomstige locatie biedt ruimte voor verschillende partijen. Zowel de school De Talenter en kinderopvang Het Kroontje als de school De Wegwijzer en kinderopvang De Kindertuin hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk een kindcentrum te vormen. De Talenter en De Wegwijzer blijven als zelfstandige scholen met eigen kinderopvangpartners fungeren.