Het stimuleren van pinbetalingen is één methode om onder meer het overvalrisico terug te dringen voor ondernemers.
Het stimuleren van pinbetalingen is één methode om onder meer het overvalrisico terug te dringen voor ondernemers. Foto:

'Bent u goed weerbaar tegen criminaliteit?'

Hoe weerbaar bent u als ondernemer tegen criminaliteit? Dit is de vraag die de politie en gemeente deze week stellen in het kader van de landelijke Week van de Veiligheid. Deze begon maandag en loopt tot en met zondag.

WIERDEN - De Week van de Veiligheid is erop gericht om ondernemers, medewerkers en inwoners alert te maken op diverse vormen van wat men 'high impact crime' noemt - misdaden met een grote impact. Deze week staan thema's zoals overvallen en geweld centraal, maar ook cyber- en digitale veiligheid en ondermijning. De afgelopen jaren hebben ondernemers al veel gedaan om onder meer het overvalrisico terug te dringen, zoals aanmoedigen van pinbetalingen en goed afromen van de kassa's. Op het gebied van cybercriminaliteit valt nog winst te behalen; dagelijks worden bedrijven getroffen door onder meer gijzelsoftware, in vaktermen ook wel ransomware genoemd. Ook voor een kleiner bedrijf kan dit een grote impact hebben. Kijk voor tips en adviezen op:

www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Pen