Jij en Wij, net even anders! biedt een steuntje in de rug

WIERDEN - In het ontmoetingshuis kunnen mensen terecht die een steuntje in de rug nodig hebben op sociaal, maatschappelijk of psychisch vlak. Maar het ontmoetingshuis is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje of wat begeleiding. Er is dus geen indicatie nodig.

Initiatiefnemer Aly Hegeman van Hulpdiehelpt is blij met de ruimte in Wierden. “We weten uit ervaring dat er een groep kwetsbare mensen is die onvoldoende aansluiting vindt bij de reguliere dagbesteding. Om ook deze mensen weer krachtig te maken en te laten meedraaien in de maatschappij, vraagt vaak een andere benadering. We misten een plek waar mensen echt samen kunnen komen om te doen waar hun hart ligt, bijvoorbeeld creatief bezig zijn of integreren naar werk. Hulpdiehelpt biedt hier dagactiviteiten op maat, in samenspraak met de mensen. Er wordt gekeken naar draagkracht en draaglast”, aldus Aly die als psychiatrisch verpleegkundige en wijkverpleegkundige de nodige ervaring met zich meebrengt.

Wekelijks is het ontmoetingshuis op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend. "Het mooie van dit initiatief is dat iedereen hier welkom is”, zegt Hans ter Keurst. "Als gemeente werken we graag mee aan de totstandkoming van dit ontmoetingshuis omdat er behoefte is aan een plek waar mensen terecht kunnen.”