Zwembad De Kolk mag maximaal 600 mensen tegelijk ontvangen. Zij kunnen nu ook weer genieten van de bubbelbaden en sauna dankzij de versoepelde coronamaatregelen.
Zwembad De Kolk mag maximaal 600 mensen tegelijk ontvangen. Zij kunnen nu ook weer genieten van de bubbelbaden en sauna dankzij de versoepelde coronamaatregelen. Foto: Zwembad De Kolk Wierden

Bubbelen en zweten bij zwembad De Kolk

Nu we steeds meer coronaregels versoepelen, is er ook op zwembadgebied steeds meer mogelijk. Zo kunnen bezoekers nu ook weer in de recreatieve uren gebruik maken van de bubbelbaden en de sauna.

WIERDEN - Eerder waren de sauna en bubbelbaden niet toegankelijk, omdat anderhalve meter afstand houden niet mogelijk was. Nu deze regel losgelaten is, kan men dus eindelijk weer gebruik maken van deze faciliteiten van het zwembad. Ongetwijfeld tot groot genoegen van de vaste gebruikers.

Zwembad De Kolk mag volgens de huidige regels 75 procent van de capaciteit benutten, wat neerkomt op maximaal 600 gasten tegelijk in het pand. Reserveren is niet nodig; u bent gewoon welkom voor een spontaan bezoek.

Eén van de aspecten van het zwembad wat nog niet normaal verloopt is de horeca. Het horecagedeelte is momenteel uitsluitend geopend voor afhalen, waardoor bezoekers dus ook geen coronacheck-app nodig hebben. Ze mogen immers niet naar binnen. Dit soort inpandige horeca is ook een uitdaging voor anderen met soortgelijke situaties, zoals tuincentra waar mensen zonder coronacheck welkom zijn, maar wél in de horeca een vinkje moeten tonen.