Cursus Twents & Twentekunde

BORNE - Een Kreenk vuur de Twentse Sproak (KTS) start maandagavond 11 oktober met een nieuwe cursus Twents en Twentekunde. 

De cursus bestaat uit zes avonden van twee uur en wordt gegeven in het Twentehoes in Borne. Opgeven kan bij KTS-secretaris Alie van der Veer, avanderveer@kreenk.nl Kosten van de cursus bedragen 110 euro inclusief lesmateriaal.

De cursus is bedoeld om een overzicht te geven van het profiel van Twente. Daarbij zal aandacht worden gegeven aan de geschiedenis van Twente, de Twentse taal met alle varianten die daarbij horen en wat er in Twente allemaal te beleven is aan cultuur. De optredende Twentedeskundigen zijn KTS-voorzitter Joop Weber, Adrie Hemmink van het Twentehoes, streekhistoricus Marco Krijnsen, streektaalconsulent Albert Bartels, streektaaldeskundige en woordenboekmaker dr. Harrie Scholtmeijer.

In de herfstvakantie is er geen cursus. 

Het cursusgeld kan worden voldaan op de eerste cursusavond. Het maximum aantal deelnemers staat op 15 personen. Als de aanmelding achterblijft bij de verwachting wordt bekeken wat er dan nog mogelijk is.