Laadvisie: voldoende laadpunten voor inwoners en bezoekers

Gemeente Wierden wil proactief voorzien in de vraag naar oplaadmogelijkheden voor elektrische auto's. Hiervoor is de Integrale Laadvisie opgesteld en deze is vorige week dinsdag door het college van de gemeente Wierden vastgesteld.

Met de laadvisie wil de gemeente richting geven aan de ontwikkeling van een dekkend, toegankelijk, betaalbaar en veilig netwerk van laadpalen voor alle elektrische voertuigen. De gemeente wil elektrisch vervoer stimuleren om zo in 2050 een energie-neutrale gemeente te kunnen zijn. Richard Kortenhoeven, wethouder duurzaamheid wil de ambitie hoog leggen: ‘Als gastvrije gemeente willen we voldoende mogelijkheden bieden aan bezoekers van onze centra en mensen die er verblijven, om hun elektrische auto op te laden. En voor onze inwoners willen we de service bieden dat ze altijd terecht kunnen bij een oplaadpunt.'

Er zal ook gestart worden met het opstellen van het Uitvoeringsprogramma voor het plaatsen laadpalen. In dit traject kunnen inwoners en bezoekers meepraten over bijvoorbeeld locaties.