Alzheimer uit zich op verschillende manieren, zoals dingen op de verkeerde plekken opbergen.
Alzheimer uit zich op verschillende manieren, zoals dingen op de verkeerde plekken opbergen. Foto:

Aandacht voor Wereld Alzheimer Dag

Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn of haar naasten. In Wierden wordt op 15 september een speciale themadag gehouden in de bibliotheek aan de Pouliestraat 2. 

WIERDEN -  U bent op 15 september van harte welkom om binnen te komen lopen tijdens de themadag bij Bibliotheek Wierden. Het programma draait op 15 september twee keer. Het middagprogramma begint om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Vanaf 17.30 uur gaat het avondprogramma van start.

Er is deze dag een domoticatruck aanwezig, waarin de nieuwste, elektronische snufjes op het gebied van zorg te zien zijn. Er zijn veel nieuwe technologische ontwikkelingen van zorgdomotica die het welzijn van een inwoner met een geheugenprobleem kan verbeteren.

De bibliotheek houdt een presentatie over de dementheek, waar je meer informatie kunt vinden over het ziektebeeld dementie. Een regisseur van het voorveld geeft aan welke mogelijkheden de gemeente heeft voor ondersteuning van haar bewoners. Casemanagers dementie stellen zich voor en vertellen welke rol zij kunnen vervullen. Hoe zij mensen kunnen ondersteunen en helpen in zorgenland. Evenmens Wierden vertelt over ondersteuningsmogelijkheden en over het Ontmoetingscentrum Kom d'r In voor mensen met een geheugenprobleem en zijn of haar naasten.

De Welle geeft deze dag adviezen over bewegen. Dit is namelijk erg belangrijk in het kader van positieve gezondheid. De Dagbesteding vertelt over de activiteiten die zij kunnen bieden en het

Alzheimer Trefpunt vertelt over technische ondersteuning in huis bij dementie.

Pen