Praat mee over Wierden en Enter

WIERDEN - De komende decennia krijgen de gemeente en gemeenschap te maken met diverse uitdagingen die een impact hebben op de leefbaarheid. Het toekomstbestendig maken van de dorpscentra heeft daarom een hoge prioriteit.

De gemeente werkte de afgelopen tijd aan het opstellen van nieuwe centrumvisies voor de beide dorpscentra. Dit gebeurde in samenspraak met de ondernemers. Nu deze visies omgezet gaan worden in concrete plannen is het ook belangrijk dat de inwoners van beide kernen actief mee kunnen denken en feedback geven. In 2019 werd al een koopstromenonderzoek uitgevoerd om te kijken hoe, waar en waarom mensen winkelen. Deze werd ook gebruikt als onderbouwing van de centrumvisies, maar inmiddels zijn we twee jaar verder én veranderde door de coronacrisis ook veel in de samenleving.

De gemeente vraagt daarom inwoners om opnieuw hun mening te geven over de huidige invulling van de dorpscentra en de wensen voor de toekomst. U kunt de vragenlijst invullen via www.wierden.ikpraatmee.nl en de gemeente roept op om dit voor 6 september te doen.