Praat mee over toekomst voor Notter en Zuna

NOTTER/ZUNA - Momenteel is de Coöperatie Notter-Zuna druk bezig met het opstellen van een gebiedsvisie. Samen met alle inwoners en de gemeente willen zij zo komen tot een toekomstbestendig plan wat past binnen de bredere gemeentelijke omgevingsvisie.

De gebiedsvisie is volgens de coöperatie een verkenning van wat er op de lange termijn aan ontwikkelingen en veranderingen te verwachten valt. En ook welke gevolgen een en ander zal hebben op een generatiebestendige leefomgeving in Notter-Zuna. Er zijn de afgelopen decennia immers veel dingen veranderd en er staan uitdagingen voor de deur. Denk aan de druk op de agrarische sector, vergrijzing en andere factoren die een kleine gemeenschap kunnen veranderen.

De ambitie is om samen de diverse belangen af te wegen en toe te werken naar een positieve toekomst op alle terreinen. De gebiedsvisie kijkt namelijk naar vrijwel alle terreinen: van wonen, onderwijs, zorg en welzijn tot landbouw, recreatie, het klimaat en duurzame energie.

De Coöperatie Notter-Zuna roept mensen op om zich eens te verdiepen in de visie tot nu toe en graag voor 1 september een reactie te geven. De visie en meer algemene informatie over de Coöperatie is te vinden op: www.conz.nl