Lever chemisch afval netjes in

WIERDEN - Het netjes inleveren van de diverse soorten afval helpt om deze goed te kunnen verwerken. Naast het papier-, verpakkingen-, GFT- en restafval is ook het klein chemisch afval een belangrijke afvalstroom.


Helaas leert de ervaring dat veel mensen hun klein chemisch afval nog steeds op een verkeerde manier weggooien. Bijvoorbeeld via het restafval of, erger nog, men spoelt het door het toilet als het gaat om chemicaliƫn. De gemeente wil mensen graag aanmoedigen om hun klein chemisch afval zoals verfresten, batterijen, spaarlampen en dergelijke in te leveren bij de chemokar.


U kunt de chemokar op de eerste woensdagavond van de maand van 18.00 tot 19.30 uur vinden bij de gemeentewerf aan de Mettenkampsweg 5 in Enter. Op de laatste woensdagavond van de maand staat deze van 18.00 tot 19.30 uur bij de gemeentegarage aan de Anjelierstraat 8C in Wierden. Men benadrukt wel dat hier alleen huishoudelijk chemisch afval ingeleverd kan worden. Bedrijven moeten dit op laten halen door een gespecialiseerd bedrijf.