informatie
informatie Foto:

Nieuws van ZGT

Geriatrische Traumatologie

Ouderen met een heupfractuur krijgen bij de Ziekenhuisgroep Twente de best mogelijke zorg. De afgelopen jaren verrichtte het ziekenhuis veel werk om traumachirurgie en zorg voor ouderen nog beter af te stemmen. Dit resulteerde er nu in dat het Centrum voor Geriatrische Traumatologie een STZ-erkenning heeft gekregen. Hiermee is het een volwaardige topklinische functie.
Jaarlijks vangt het ziekenhuis 300 patiënten op die een operatie nodig hebben als gevolg van een gebroken heup. Gemiddeld zijn zij 80 jaar oud en kwetsbaar. Door de zorg beter toe te spitsen op de patiënt kunnen zij sneller en beter herstellen.

Meedenkers gezocht voor online panel

De cliëntenraad van ZGT draagt bij aan de belangen van patiënten en bezoekers. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Bestuur over onderwerpen die de zorg raken. Om de Raad van Bestuur nog beter te kunnen adviseren, heeft de cliëntenraad hulp nodig. 

De cliëntenraad hoort graag welke ervaringen patiënten en bezoekers met het ziekenhuis hebben. En welke zaken voor hen van belang zijn. Wilt u meedenken met de cliëntenraad? Word dan lid van hun online patiëntenpanel. Leden van het online patiëntenpanel ontvangen een paar keer per jaar een enquête via e-mail. Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld ongeveer vijf minuten. Kijk op zgt.nl/panel voor meer informatie of om u aan te melden.