Waakzaamheid blijft geboden

WIERDEN - Het bevechten van corona is een strijd die een lange adem vergt. Inmiddels zijn we gezamenlijk al anderhalf jaar bezig om te strijden tegen deze onzichtbare en soms dodelijke vijand. De afgelopen tijd is het beeld landelijk zorgwekkend. Hoe doen wij het in vergelijking met de rest van Twente en Nederland als geheel?


De GGD Twente is momenteel volop bezig met het vaccineren van de hele bevolking. Na een wat moeizame start loopt dit nu redelijk als een geoliede machine. De laatste stand van zaken is dat bijna 242.000 mensen volledig gevaccineerd zijn en 67.000 hebben hun eerste prik gehad. Wel zijn dit specifieke cijfers qua GGD-vaccinaties - het daadwerkelijke aantal ligt hoger.


Kijken we naar de situatie in Wierden dan presteren we de afgelopen tijd aardig goed. Afgelopen week zat het aantal positieve tests in Wierden op 356 per 100.000 inwoners, wat net iets boven het Twents gemiddelde lag (339 positieve tests per 100.000 inwoners, maar wel onder het landelijk gemiddelde: 404. Wel is er ook in Wierden een stijgende lijn zichtbaar. De gemeente, GGD Twente en Rijksoverheid benadrukken dan ook het belang van het naleven van de geldende basisregels en het vermijden van onnodige contacten