Gesprek aangaan bij problemen

WIERDEN - Het is niet makkelijk om in gesprek te gaan met iemand bij wie u dementie of andere psychische problemen vermoedt. De workshop van Impluz in de gemeente Wierden kan u op weg helpen.

Psychische problemen en dementie zijn overal om ons heen. Zeer zeker door de vergrijzing zijn er meer mensen die vandoen krijgen met dementie. Misschien komt u iemand tegen in uw werk of tijdens vrijwilligerswerk of misschien ziet u het in uw eigen omgeving. Het kan iedereen overkomen en iedereen kan er mee te maken krijgen. Signalen als dat iemand zich vreemd gedraagt, somberder lijkt, er onverzorgd uitziet of contact mijdt, vallen op. Reageren hierop en bijvoorbeeld in gesprek gaan hierover is lastig. De workshop 'Kennismaken met psychische problemen en dementie' kan u handvatten geven. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk leert u de signalen van dementie herkennen en leert u meer over psychische aandoeningen. 


Aanmelden
De workshop wordt gegeven op dinsdag 14 september van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@impluz.nl. Na inschrijving ontvangt u meer informatie, waaronder ook de locatie.