Afbeelding
Foto:

Bibliotheek Wierden opent informatiepunt Digitale Overheid

WIERDEN - De bibliotheek heeft deze donderdag het nieuwe Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in gebruik genomen. Wethouder Richard Kortenhoeven verrichtte de officiële opening.

Inwoners kunnen én moeten steeds meer zaken digitaal regelen met de overheid. Maar lang niet iedereen is hier even vaardig in; onder meer ouderen maar ook laaggeletterden en mensen met een allochtone achtergrond. Kortom, duidelijk communiceren en ondersteuning bieden is zeker wenselijk. "We moeten als ambtelijke organisatie proberen in begrijpelijke taal met onze inwoners te communiceren.” De gemeente Wierden maakt daar volgens Kortenhoeven serieus werk van: "Het college van B&W heeft onlangs onze visie op dienstverlening vastgesteld. Daar staat letterlijk in: Ondanks de digitale vooruitgang hebben we in onze samenleving te maken met inwoners die deze ontwikkelingen minder goed kunnen volgen. Daarbij denken we aan ouderen, laaggeletterden, en mensen die digitaal minder vaardig zijn. Hiervoor dienen we te allen tijde voorzieningen te treffen zodat onze dienstverlening ook voor deze doelgroepen op goede wijze kan plaatsvinden."

Past bij de bieb
Kortenhoeven is blij dat de bibliotheek een Informatiepunt Digitale Overheid geopend heeft: "Dat past uitstekend in hun dienstverlening. De bibliotheek staat voor taal, cultuur en ontwikkeling. Daar hoort zeker ook bij mensen helpen die moeite hebben hun weg te vinden op sites van de overheid."

Steeds meer digitaal
Wie een afspraak wil maken met iemand in het gemeentehuis kan dat ook digitaal doen. Wordt daar veel gebruik van gemaakt? "Ja, dat gevoel heb ik zeker. Ik heb ook nog even rondgevraagd in de organisatie en sommigen geven zelfs aan dat het overgrote deel van de afspraken al digitaal gemaakt worden. Dat is prima. Maar het is belangrijk dat we ook gewoon via de telefoon en de balie bereikbaar blijven."

Ook voor jongeren
In de landelijke campagne die de overheid deze week start voor het IDO zijn jongeren ook een doelgroep. Kortenhoeven: "Ook al ben je de hele dag met je smartphone bezig, dan wil dat nog niet zeggen dat je ook makkelijk een belastingaangifte invult of huurtoeslag aanvraagt. Ook jongeren kunnen soms best een beetje hulp van het IDO gebruiken.” Het Informatiepunt Digitale Overheid is elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur geopend. Medewerkers staan dan klaar om u te helpen. Op een ander tijdstip kan ook, maar dan graag even een afspraak maken met Rinske (r.zevenbergen@bibliotheekwierden.nl) of Gea (g.janssen@bibliotheekwierden.nl) tel. 0546 - 572784.