Afbeelding
Foto:

Film als alternatief Open Dag Montessorischool

ALMELO - Een basisschool kiezen is vaak niet de makkelijkste klus en de coronamaatregelen maakten het er afgelopen tijd niet makkelijker op. Creatieve ouders van leerlingen op de Montessorischool maakten spontaan een korte documentairefilm waarin ze ouders die voor de schoolkeuze van hun kind staan vertellen wat de Almelose Montessorischool zo uniek maakt.

Het kiezen van een basisschool is voor ouders én kind een spannende gebeurtenis weet locatieleider Lincy Grooters-Stokkelaar: “De basisschool vormt een belangrijk deel van de jeugd van je kind. Daarom vinden we het belangrijk dat ouders en verzorgers én de kinderen zelf zich goed kunnen oriënteren.” En laat nu net dát in deze tijd lastig zijn.

Enthousiasme
In andere jaren gaven leerlingen tijdens de Open Dag zelf rondleidingen door de Montessorischool. Dan lieten ze de klassen zien en was er voor ouders van aanstaande leerlingen alle tijd in gesprek te gaan met andere ouders en docenten over bijvoorbeeld de onderwijsmethode. Een aanpak die altijd op veel enthousiasme kon rekenen. Het coronavirus stelde de school voor een uitdaging het anders te doen.

Blij verrast
Lincy Grooters: “Als locatieleider was ik blij verrast met de film. Verschillende ouders vertellen hun eerlijke verhaal. Welke afwegingen maakten zij, wat valt hen op, hoe ervaart hun kind de school? Als ouder hoor je graag van andere ouders hoe een school is. Dat is toch een ander verhaal dan van de directie en het team. De film is een geweldig alternatief. Al zijn ouders uiteraard nog steeds meer dan welkom om op afspraak een kijkje te nemen op school, samen met hun zoon of dochter.”

Goed beeld
"Het fijne van de film is dat je die op een moment dat het jóu uitkomt kunt bekijken. Je zit niet vast aan die ene Open Dag. Zonder andere ouders fysiek te ontmoeten, krijgen de school en het Montessorionderwijs toch een gezicht.” Kijk voor de film en meer informatie over de Montessorischool Almelo op https://www.almelosemontessorischool.nl/p/oudervertelt.