Afbeelding
Foto: Bastiaan van Musscher

Fan Connector brengt fans bij elkaar tijdens EK

Onlangs lanceerde Speelstad Amsterdam voor EURO 2020: de Fan Connector. Via zes unieke connectors kunnen fans dag en nacht met elkaar een gesprek voeren over voetbal. De zes connectors in de kleuren van EURO 2020 gaan op tour door Nederland om zoveel mogelijk mensen met elkaar te kunnen verbinden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op Amsterdam CS een gesprek aan te knopen met iemand bij de Johan Cruijff ArenA en de dag erna met iemand op de KNVB campus in Zeist. Alle Fan Connectors blijven actief tot in ieder geval 26 juni, tot de laatste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. “De Fan Connector is een unieke tool om met elkaar in contact te komen. Ik ben ontzettend trots dat de fans op deze manier met elkaar kunnen praten over deze bijzondere sportzomer. Want wat is er nu leuker dan praten over voetbal, en dan zeker over zo’n mooi toernooi als EURO 2020? Je voelt het kriebelen. Mensen hebben het erover, op televisie en radio wordt er reikhalzend naar uitgekeken. We kunnen er niet omheen, de oranjekoorts begint toe te nemen. Wij zijn er helemaal klaar voor”, aldus Gijs de Jong, toernooidirecteur EURO 2020.


Voetbal is verbinding

De Fan Connectors zijn komende weken voornamelijk terug te vinden op diverse plekken in Amsterdam, waaronder de stationshal van CS, winkelcentrum de Amsterdamse Poort, aan de Sloterplas, het Martin Luther King park, de IJpromenade en winkelcentrum Boven ‘t Y. Ook is een van de Fan Connectors een korte periode in Zeist in de beeldentuin van de KNVB campus. De grote Fan Connectors hebben een vaste plek, de kleine versies reizen gedurende het hele toernooi naar diverse plekken in het land. Bij elke connector staan vrijwilligers die uitleg geven en zorgen dat alles goed verloopt. Wethouder Kukenheim van Amsterdam (Sport) over de Fan Connector.’Veel is tijdens dit EK anders dan anders, maar ik ben blij dat we toch een manier hebben gevonden, waarop we verspreid over de hele stad én het land mensen weer met elkaar in verbinding kunnen brengen. Zo kunnen we toch een beetje samen gaan toeleven naar het toernooi.’