Tiptop Tuinenweekend

ALMELO - Dit weekend mobiliseert Almelovoorelkaar zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen.

Ouderen, mensen met een beperking, (chronische) ziekte of andere hindernis om hun tuin zelf aan te pakken konden zich hiervoor opgeven op het online platform: www.almelovoorelkaar.nl. Komend weekend knappen de vrijwilligers zoveel mogelijk tuinen op. Almelovoorelkaar, onderdeel van welzijnsorganisatie Avedan, is een platform dat vrijwilligers koppelt aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk jaar worden in de lente erg veel vragen over het opknappen van tuinen geplaatst. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en lenteklaar maken van de tuin zijn favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen.


Grote behoefte
"We hebben momenteel meerdere tuin hulpvragen op Almelovoorelkaar staan, van het snoeien van een rozenstruik tot het helpen in de moestuin van de Voedselbank”, zeggen Annemarie Degger en Crista ten Hove, coördinatoren van Almelovoorelkaar. En de dankbaarheid als de tuin is opgeknapt is groot. Vrijwilliger Egbert bijvoorbeeld heeft bij een aantal ouderen de tuin gedaan: onkruid wieden, snoeien en andere werkzaamheden. "Die mensen zijn blij dat hun tuintje op orde is, maar dat is alleen buitenkant. Veel belangrijker is dat je er even voor ze bent, vooral nu ze zo weinig mensen zien.” En daarom organiseren ze deze keer een heel weekend met als thema TipTop Tuinen! Tijdens dit TipTop Tuinen Weekend op 1 en 2 mei worden alle deelnemers gevraagd een voor en na foto van de tuin op Instagram of Facebook te plaatsen en tag Almelovoorelkaar. "Zo kunnen we het gevoel samen iets bereikt te hebben toch nog met elkaar delen.” Het TipTop Tuinen Weekend zorgt voor coronaproof vrijwilligerswerk, aangezien dit in de buitenlucht plaatsvindt.