Afbeelding
Foto:

Overijssel investeert veel in verkeersveiligheid dit jaar

TWENTE - De Overijsselse wegen zijn over het algemeen best veilig. Maar er valt op sommige plekken nog wel wat te verbeteren. Daarom gaat de Provincie Overijssel dit jaar ruim 23 miljoen euro investeren voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Samen met de Overijsselse gemeenten zijn 57 projecten geselecteerd die dit jaar van start gaan. Deze zijn gericht op het veiliger maken van kruispunten, fietspaden en wegen waar nu nog statistisch vaker ongelukken gebeuren. Uiteindelijk moet dit dus ook echt gaan zorgen voor een afname van ongelukken. Veel gemeenten hebben doorgaans wel een lijstje met problematische punten, maar lang niet altijd de middelen om dit zelf aan te pakken. Investeren op dit moment draagt ook bij aan de regionale economie, zeker voor de Twentse infrastructurele sector.


Fietsstimulans
De Provincie wil graag fietsen in de brede zin nog aantrekkelijker maken. Veel mensen willen best fietsen, ook over langere afstanden, maar zij komen nog vaak onveilige situaties tegen. Door deze op te lossen moet fietsen voor meer mensen een goed alternatief zijn voor de auto. Een mooie zak met geld gaat ook naar de aanpak van delen van de Fietssnelweg F35 in Twente. Deze kreeg door de jaren heen steeds meer vorm. De opzet is om hoogwaardige fietsverbindingen tussen en binnen plaatsen te realiseren waar fietsers voorrang hebben en veilig een langere afstand af kunnen leggen.