Afbeelding
Foto: Shutterstock

De Welle blijft actief om te helpen in deze crisistijd

WIERDEN - De huidige crisis zorgt ervoor dat veel activiteiten stil liggen. Maar er zijn ook organisaties waar het allesbehalve rustig is; zo is het juist extra druk bij De Welle in deze tijd.

De medewerkers en vrijwilligers die zich inzetten voor het lokale welzijnswerk draaien momenteel overuren. Juist nu is er namelijk een grote behoefte aan lokale ondersteuning. Dit jaar staat onder meer in het teken van het 'Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet'. Er is dan ook veel aandacht voor het stimuleren van vrijwilligerswerk in Wierden en Hellendoorn. Er zijn momenteel weliswaar minder vrijwilligersvacatures dan gebruikelijk, maar er valt nog zeker werk te verrichten. Zo werkt men achter de schermen aan het interne vrijwilligersbeleid van De Welle. Dit moet niet alleen een visie op vrijwilligerswerk voor de eigen organisatie zijn, maar ook hoe men van de start tot het einde van het vrijwilligerswerk met hen omgaat.


Jongerenwerk
Speciale aandacht is er ook voor het belang van jongerenwerk. Juist deze groep heeft het zwaar te verduren, zo constateerden diverse onderzoeken. De Welle stelde Marian Freriks aan als coördinator Jeugdpakket, om invulling te geven aan de overheidsdoelen om jongeren beter te ondersteunen. Er zijn al diverse leuke ideeën bedacht die verder uitgewerkt zullen worden. Positief is dat ook het contact tussen de jongeren en jongerenwerkers weer op gang komt; zo kunnen jongeren ook weer meer gebruik maken van het jongerencentrum Place 2 Be in Hellendoorn. In Wierden werd een enquête gehouden onder ruim 273 jongeren. Dit leverde veel reacties op; de jongerenwerkers weten zo iets beter wat er speelt en waar behoefte aan is. De ambitie bij De Welle is om de komende tijd weer meer op te starten qua activiteiten. Zo heeft men in de planning zitten dat in mei de weerbaarheidstraining weer begint.


Brede inzet
Er worden ook nu nog diverse activiteiten uitgevoerd om mensen te helpen in deze lastige tijd. Zo werd vaccinatievervoer in gang gezet met AutoMaatje, peuterwerk is weer van start gegaan en in april verschijnt het nieuwe informatieboekje Even Buurten/Signaal weer. Kijk voor actuele ontwikkelingen ook op: www.stichtingdewelle.nl