Afbeelding
Foto: Shutterstock

Oproep burgemeester: denk goed aan coronaregels!

WIERDEN - De bestrijding van het coronavirus gaat nog niet zo goed als gehoopt. Hoewel de landelijke vaccinaties goed op gang komen en ook menig oudere in onze gemeente inmiddels geprikt is, is het aantal besmettingen toegenomen de afgelopen tijd. Onder meer in Enter liggen de besmettingen relatief hoog.

Burgemeester Doret Tigchelaar deed daarom deze week een dringend beroep op de inwoners van Enter om zich extra goed aan de coronaregels te houden. Het coronavirus verspreidt zich op dit moment volop in het dorp vanwege een uitbraak van het virus op basisschool de Talenter. "Ik doe een dringend beroep op alle Enternaren om zich de komende dagen extra goed aan de regels te houden. Doe er nog even een schepje bovenop, want de signalen van de GGD zijn zorgwekkend", aldus de burgemeester. "Op dit moment kan alleen ons eigen gedrag verdere verspreiding voorkomen, dus blijf de komende tijd zoveel mogelijk thuis, ga niet op pad en spreek niet met elkaar af."

Onderzoek
De GGD is volop bezig met bron- en contactonderzoek om te voorkomen dat de brandhaard zich verder verspreidt. Aangezien bij een groot deel van de besmette personen de Britse variant is vastgesteld, is het risico op snelle verspreiding groot. "Maak vooral gebruik van de testcapaciteit die er is. Heb je klachten, hoe licht ook, laat je testen. Zo kunnen we verdere verspreiding tegengaan."

De Talenter
Helaas haalde basisschool De Talenter eind vorige week het landelijke nieuws. Op de school waren namelijk vijftig besmettingen met het coronavirus geconstateerd waarna nog zo'n 200 preventieve tests uitgevoerd zijn. Extra zorgwekkend is dat het ging om de Britse variant van het virus; veel kinderen hebben hier fysiek geen klachten van, maar zijn dan wél al besmettelijk. Ook andere activiteiten in Enter werden daarom uit voorzorg stilgelegd, onder meer bij de lokale voetbalvereniging SV Enter. Immers, kinderen die niet symptomatisch zijn maar wel besmettelijk vormen een acuut gevaar voor de lokale volksgezondheid. Hoe vervelend het ook is, het blijft belangrijk om kinderen dus zo veel mogelijk binnen te houden om besmetting te voorkomen.