Afbeelding
Foto:

Basisschool wordt gezondheidscentrum

WIERDEN - Afgelopen maandag was de sleuteloverdracht van het voormalige schoolgebouw De Touwladder aan de Schoolstraat 27 in Wierden. Wethouder Johan Coes heeft de sleutel overgedragen aan Huisartsenpraktijk Vloedbeld en huisartsenpraktijk Van de Fliert. Zij gaan samen dit pand verbouwen tot een gezondheidscentrum, waarin de beide huisartsenpraktijken een HOED gaan vormen.

HOED staat voor Huisartsen Onder Eén Dak, maar de twee huisartsenpraktijken willen meer dan dat. In het pand is ook ruimte voor andere zorgverleners. Huisarts Johannes van de Fliert hierover: "Gezamenlijke huisvesting verbetert de samenwerking met andere disciplines waardoor wij een zorgvuldig samengesteld en breed huisartsgeneeskundig zorgaanbod kunnen bieden.” Huisarts Marieke Vloedbeld vult daarbij aan: "Deze zorg zal laagdrempelig en professioneel zijn met oog voor de individuele mens. Daarnaast biedt deze samenwerking ons de mogelijkheden om de preventieve zorg in Wierden verder uit te breiden.” Wethouder Johan Coes is verheugd dat De Touwladder zo'n mooie invulling krijgt. "De ZonneHoed” is een aanwinst voor het zorgaanbod in Wierden en dat op zo'n mooie plek in Wierden. Bovendien blijft het karakteristieke pand op deze manier behouden”, vertelt wethouder Johan Coes.

De naam
De naam van het nieuwe gezondheidscentrum is "De ZonneHoed”. In 1984 fuseerde de toenmalige kleuterschool ‘De Zonnehoek' met de lagere school ‘De Hemmelgaard' en werden ze samen een basisschool. De zonnehoed verwijst, als naam, maar ook als plant (Echinacea), naar deze twee oorspronkelijke namen. Daarnaast staat Hoed voor Huisartsen Onder Eén Dak. De twee Wierdense huisartsen zijn reeds gestart met de voorbereidingen van de verbouwing van de school naar een duurzaam gezondheidscentrum, waarbij de karakteristieke elementen van het pand behouden blijven. Zij hopen eind 2021 hun intrek te nemen in het nieuwe gezondheidscentrum. In het pand is straks voldoende ruimte om het personeel goed in te zetten en jonge huisartsen en andere gezondheidsmedewerkers op te leiden. Voor de toekomst is dit erg belangrijk om goede huisartsenzorg in Wierden te blijven bieden.