Afbeelding
Foto:

Wierden werkt aan wonen

WIERDEN - Een breed en divers lokaal woningaanbod is belangrijk voor alle doelgroepen. De beschikbaarheid van voldoende woningen is echter wel een bredere verantwoordelijkheid; de gemeente, woningcorporatie en ook de Provincie Overijssel spelen hier een rol in. Maar ook de lokale huurders denken graag mee over dit thema.

Afgelopen week ondertekenden de Stichting Huurdersorganisatie Wierden-Enter, de gemeente en Reggewoon nieuwe prestatieafspraken over 2021. Hierin staat omschreven wat de partijen samen dat jaar gaan doen op het gebied van wonen.

Belangrijke rol
De betrokkenheid van de Stichting Huurdersorganisatie Wierden-Enter is van grote waarde. Zij denken proactief mee. Met flexibiliteit en daadkracht om ook in deze coronatijd digitaal in gesprek te gaan over de te maken afspraken. Deze werkwijze was voor iedereen nieuw, maar het is gelukt om samen tot mooie afspraken te komen. "De huurdersvertegenwoordiging is voor ons een belangrijke gesprekspartner en ook dit keer was hun bijdrage waardevol. De huurdersvertegenwoordiging is voor ons een belangrijke gesprekspartner en ook dit keer was hun bijdrage waardevol", aldus de gemeente.

Focus op betaalbaarheid
Voor 2021 ligt de focus op betaalbaarheid, beschikbaarheid van woningen en leefbaarheid van de woonomgeving. Bij het maken van de prestatieafspraken hebben zij verder vooruitgekeken om zo goed in te spelen op de toekomstige woonbehoeften. De komende tijd willen de gemeente en Reggewoon extra aandacht schenken aan starters op de woningmarkt en huishoudens met een middeninkomen. Samen met organisaties die actief zijn in het sociaal domein organiseert Wierden in 2021 een themabijeenkomst over de huisvesting van mensen met ondersteuningsbehoeften. "We zien dat het aantal bedden in de zorg afneemt en mensen vaker en sneller zelfstandig (gaan/blijven) wonen. Om ook deze mensen prettig en goed te laten wonen is aandacht nodig. Wat bieden organisaties en hoe werken we hierin als corporatie samen met anderen. In 2021 gaan we hierover in gesprek."