Afbeelding
Foto:

Billy Boem Club helpt kinderen in lastige thuissituatie

WIERDEN - De huidige crisissituatie zorgt bij veel mensen voor een stressvol thuisleven. Kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie kunnen vaak wel wat extra hulp gebruiken. De Billy Boem Club kan hen hierbij helpen.

De Billy Boem Club is gericht op kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien in een thuissituatie waar meer stress en spanning aanwezig is dan gewenst. Dit kan diverse oorzaken hebben; de huidige coronacrisis is in veel gezinnen lastig, maar ook bijvoorbeeld ouders die scheiden, baanverlies, een ziek broertje of zusje dat veel aandacht vergt of andere problemen dragen hieraan bij.

Opzet
De Billy Boem Club omvat een tiental bijeenkomsten. Kinderen leren spelenderwijs hoe zij zich gemakkelijker kunnen uiten, met hun eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. Er wordt een verhaal verteld van Billy Boem die thuis ook van alles meemaakt, waarna vervolgens gepraat zal worden over de thema's die hierin aan bod komen. De kinderen oefenen daarnaast diverse vaardigheden en krijgen tips. Kinderen zoeken gezamenlijk naar oplossingen. Deze aanpak was eerder al erg succesvol om kinderen te helpen met hun stressvolle situatie.

Brede aanpak
Ook ouders worden uiteraard actief betrokken bij dit proces. Voor hen zijn een drietal bijeenkomsten gepland; zo blijft men op de hoogte van wat de kinderen doen en ervaren bij de Billy Boem Club en hoeveel zij zelf bij kunnen springen. Vooraf is er een kennismakingsgesprek met het kind en de ouders.

Meer informatie
Op dinsdagmiddag 19 januari is een informatiemiddag gepland van 15.30 tot 17.00 uur in Wierden. Wie meer wil weten of zich aan wil melden kan kijken op www.impluz.nl/cursussen of bellen/mailen met het secretariaat op 0570-60 49 00 of info@impluz.nl. Voor verdere vragen is Deirdre Janné bereikbaar op d.janne@impluz.nl of 06-53738943.

Uitdagende tijd
De huidige tijd is ook voor ons als volwassenen uitdagend. Wanneer u zelf behoefte hebt aan een goed gesprek kunt u onder meer contact opnemen met de telefonische hulplijn van Sensoor. Deze is bereikbaar via 0900-0767. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de online chat functie op www.sensoor.nl. Verder biedt De Welle uiteenlopende vormen van ondersteuning voor alle leeftijden. Meer informatie over hun dienstverlening is te vinden op: www.stichtingdewelle.nl