Afbeelding
Foto:

Historische Kring Wederden gaat in winterslaap met expositie

WIERDEN - In verband met de aangescherpte coronamaatregelen heeft het bestuur van de Historische Kring Wederden met pijn in het hart moeten besluiten alle activiteiten op te schorten tot (voorlopig) 1 januari 2021. Dit betekent dat u helaas niet de tentoonstelling "25 jaar HKW” kunt bewonderen, zoals u wellicht had gewenst.

Onvoorziene omstandigheden voorbehouden hoopt de HKW op 9 januari 2021 een nieuwe tentoonstelling te openen, georganiseerd door hun partner schilderes Ingrid Groeneveld. Deze tentoonstelling heeft als titel "Vive la France” met werken van Ingrid zelf en diverse andere beeldende kunstenaars. Zij proberen dit te combineren met een deel van de foto's en materialen van "25 jaar HKW” , zodat u vrijwel niets hoeft te missen.

Jubileumactie
Op alle huisadressen in het dorp Wierden en de buurtschappen Hoge Hexel, Notter, Zuna, Rectum en Ypelo wordt deze maand het blad WederAardigheden bezorgd. Dit magazine is een uitgave van de Stichting Historische Kring Wederden. Hierin treft u diverse artikelen aan over de historie van Wierden en omstreken. De aanleiding van deze eenmalige verspreiding is het feit dat de Historische Kring Wederden (HKW) 25 jaar actief is in én voor de Wierdense gemeenschap. De HKW heeft tot doel de historie van Wierden tot aan de hedendaagse ontwikkeling in beeld en geschrift te verzamelen, digitaal vast te leggen en te bewaren.

Actief blijven
De HKW is met name zichtbaar door het houden van wisselende exposities in het pand Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2 in het centrum, door het houden van lezingen en door het uitbrengen van het magazine WederAardigheden. Daarnaast verschijnen er artikelen op Facebook, op de website en hebben zij een vaste kolom in De Wiezer. Ook zijn er thematische wandelingen door het dorp, worden scholen (gastlessen) en verzorgingstehuizen bezocht en zijn er contacten met verschillende verenigingen.

Veel steun
De HKW heeft veel steun aan de inzet van ongeveer 100 vrijwilligers die op de één of andere wijze een bijdrage leveren. Om één en ander financieel mogelijk te maken zijn zij afhankelijk van subsidies, bijdragen van donateurs, vrije giften en opbrengsten uit advertenties. Om het donateurenbestand weer van vers bloed te voorzien heeft de HKW een speciale actie in het leven geroepen. Er bestaat de mogelijkheid om gratis in het bezit te komen van het boek "200 Jaar samen Gemeente Wierden” Als u voor minimaal 5 jaar donateur wordt van de Stichting Historische Kring Wederden. De donateursbijdrage bedraagt 22,50 euro per jaar en gaat in per 1 januari 2021. Het 132 pagina's tellende boek geeft een inkijk in gebeuren en de betrokkenheid van Wierden vanaf 1818. Het boek is vorig jaar in eigen beheer uitgegeven en heeft een winkelwaarde van 19,95 euro.

Aanmelden
Als donateur krijgt u drie keer per jaar het magazine WederAardigheden, heeft u met 2 personen gratis toegang tot de lezingen en heeft u tevens gratis toegang tot de exposities in de Van Buuren Stee. Ontvangt u het blad WederAardigheden en wilt u gebruik maken van deze actie, dan kunt u het aanmeldingsformulier uit dit blad (of een kopie hiervan) volledig ingevuld in de brievenbus gooien aan de Appelhofdwarsstraat 2, 7641 BX Wierden. Opsturen mag natuurlijk ook. Ontvangt u het blad niet en wilt u toch gebruikmaken van de actie, mail dan naar: penningmeester@historischekringwierden.nl De actie loopt door t/m 31 december 2020 en zij zorgen ervoor dat het boek dan bij u wordt afgeleverd.