Afbeelding
Foto:

Weekend Winkel als alternatief voor afgelast Sunte Mart'n

WIERDEN - Zoals bekend gaat het Sunte Mart'n weekend dit jaar niet door. Geen jaarmarkt, geen streekmarkt, geen kunst en kitsch, geen lampionoptocht. Ook de KPN is er dit jaar niet met hun tent op de Bongerd. Maar... de Stichting Sunte Mart'n komt met een alternatief; De Sunte Mart'n Weekend Winkel.

In een deel van het pand van Pleij Bike Tuning aan de Nijverdalsestraat naast de parkeerplaats aan de Bongerd openen zij vier weekenden en op 2 november een winkel met streekproducten zoals bakleverworst, balkenbrei, droge en rookworst, kaas, heerlijke toetjes, speculaas, honing en meer. Er wordt een speciaal brood gebakken, thee samengesteld, en ze krijgen een eigen nootjesmix. En natuurlijk is ook de eigen gemaakte pruimenjam te koop. En zo zijn er vele streekproducten te koop. Verder zijn er producten van hout van de dagbesteding van Carintreggeland te koop en bloembollen. Oude tijden herleven want ze zijn er weer; bollen voor tulpen, narcissen en alliums.

Kom langs
Deze alternatieve Weekend Winkel is vanaf deze vrijdag 9 oktober geopend. Elke vrijdag van 13.30 tot 21.00 uur en zaterdagen van 09.30 tot 17.00 uur. Op maandag 2 november bent u welkom van 09.30 tot 17.00 uur.

Loterij
Er komt een 'verlotterieje'. Loten zijn te koop à 1 euro. Koopt u 5 loten dan krijgt u er een pak speculaas (Wierdense brok) gratis bij! Er zijn 10 tassen vol producten uit de winkel te winnen, ter waarde van minimaal 50 euro. En wat is een Sunte Mart'n zonder kleurwedstrijd. De schooljeugd kan ook dit jaar meedoen aan de wedstrijd die dit keer samen met de KPN wordt georganiseerd. En ook hier zijn prachtige prijzen te winnen. De vrijwilligers en organisatie zetten de schouders er onder om zo toch een stukje Sunte Mart'n belevenis te kunnen bieden. Zij hopen dan ook veel Wierdenaren te mogen begroeten in de winkel. Ook zijn zij dankbaar aan de ondernemers en anderen die meewerkten om dit te realiseren.