Plannen voor Dorpsstraat definitief

ENTER - Na een intensief participatieproces heeft het college van burgemeester en wethouders het definitieve ontwerp voor de gehele Dorpsstraat vastgesteld. Voor de zomer van 2019 vond de eerste bewonersbijeenkomst plaats en nu ligt er een breed gedragen plan voor de herinrichting voor de Dorpsstraat van Enter.

“Het moest een straat ‘van en voor’ Enter worden. De leden van de co-creatiegroep hebben daarin een belangrijke bijdrage geleverd en volgens mij ligt er een prachtig ontwerp voor een nieuwe Dorpsstraat”, vertelt wethouder Johan Coes. Meer groen, veiliger voor alle weggebruikers en op z’n minst evenveel parkeervakken. Dat waren belangrijke uitgangspunten uit de eerste bijeenkomsten ruim een jaar geleden. Allemaal onderwerpen die terugkomen in het nieuwe ontwerp.

Parkeren
De parkeervakken die nu nog verspreid zijn over de linker- en rechterkant van de weg, worden zoveel mogelijk aan één zijde van de straat gerealiseerd. De nieuwe parkeervakken aan het Middenplein zorgen voor voldoende parkeerruimte in het centrum. Daarnaast komt er meer ruimte voor het parkeren van fietsen en worden er extra bomen geplant waar mogelijk. De wegverspringingen die kenmerkend zijn voor de huidige Dorpsstraat verdwijnen. “De huidige verspringingen zorgen voor onveilige situaties, met name voor fietsers. In het nieuwe ontwerp is de gehele rijbaan 5,5 meter breed. Dat is wel zo overzichtelijk en veilig voor de gebruikers”, aldus wethouder Coes.

Kruising dicht
De werkzaamheden aan de noordzijde zijn inmiddels al enige tijd bezig en dat levert ook de nodige hinder op voor het verkeer. Vanaf 7 september gaat de aannemer beginnen met de kruising Bornerbroekseweg-Rijssenseweg. Die kruising zal naar verwachting zes weken dicht zijn door de werkzaamheden. “Het is een zeer drukke kruising, dus er zullen veel mensen hinder ondervinden van het feit dat deze kruising is afgesloten. We proberen het werk zo snel mogelijk uit te voeren met zo min mogelijk hinder, maar we ontkomen er niet aan om een aantal weken de kruising af te sluiten en het verkeer om te leiden”, licht wethouder Coes toe. De werkzaamheden liggen op schema en de verwachting is dat de herinrichting van de Dorpsstraat medio 2021 is afgerond.