Afbeelding
Foto:

Gemeente verruimt openingstijden weer

WIERDEN - De afgelopen maanden was de dienstverlening bij veel gemeenten heel anders als gevolg van de coronacrisis. Veel openingstijden werden fiks teruggeschroefd en gemeenten die dit nog niet deden gingen veelal exclusief op afspraak werken. Inmiddels is er weer langzaam wat meer ruimte voor de lokale dienstverlening in fysieke vorm. De gemeente Wierden verruimt daarom ook de openingstijden van de loketten.

Gelukkig viel de overlast voor de meeste inwoners de afgelopen maanden best mee. Immers, de gemiddelde burger komt steeds minder over de vloer bij het gemeentehuis. Identiteitsdocumenten zijn langer geldig, de meeste informatie is online te vinden en meer en meer aspecten van de dienstverlening zijn gedigitaliseerd de afgelopen jaren, juist om te voorkomen dat mensen nodeloos naar het gemeentehuis moeten komen. Wat zeker in een plattelandsgemeente een aardige trip kan zijn.

Ruimer open
De openingstijden van de loketten zijn nu verruimd. Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag bent u OP AFSPRAAK welkom van 08.30 tot 12.30 uur en op maandag tot en met donderdag 's middags van 13.30 tot 16.30 uur. Op deze tijden zijn de loketten ook telefonisch bereikbaar, met uitzondering van het Zorgloket dat 's middags niet bereikbaar is.

Bellen
Een afspraak maken bij het loket Burgerzaken kan online via www.wierden.nl. Voor de overige loketten moet u bellen om een afspraak te regelen. Het Zorgloket is bereikbaar op 0546-580 990. Het loket Burgerzaken is bereikbaar op 0546-580 834. Het loket Bouwen en Wonen pakt de lijn op op 0546-580 838. En wie zijn telefoon beroert voor het nummer 0546-580 826 komt in verbinding met ieder's minst geliefde balie, namelijk het loket Belastingen. Voor algemene zaken belt men met de receptie op 0546-580 800.

Richtlijnen
Bezoekers worden verzocht om zich te houden aan alle geldende RIVM-richtlijnen. Hierbij is vooral belangrijk: blijf thuis of stel uw afspraak uit wanneer u verkoudheidsklachten hebt.