Afbeelding
Foto:

Jeffrey Rouwenhorst voorgedragen als wethouder

WIERDEN - De raadsfractie Nieuw Enter Wierden (NEW) draagt de 28-jarige Jeffrey Rouwenhorst voor als tijdelijk vervanger van wethouder Braamhaar. Deze is sinds 9 juni afwezig door ziekte.

Omdat er niet direct uitzicht is op zijn terugkeer, is het wenselijk om een tijdelijke vervanger aan te stellen. Het college van B&W vroeg NEW dan ook om een voordracht. Braamhaar's portefeuilles werden tijdelijk overgenomen door de resterende collegeleden, maar dit is wel extra werkdruk.

Voordracht
Jeffrey Rouwenhorst zal na zijn benoeming de volledige portefeuille overnemen van wethouder Braamhaar, die onder meer de portefeuilles WMO, zorg, welzijn, jeugd, sport, onderwijs, vrijwilligers, ouderenbeleid en volksgezondheid had. De gemeenteraad zal op dinsdag 8 september een formeel besluit nemen over zijn benoeming tot tijdelijk wethouder.

C.V.
Jeffrey Rouwenhorst is 28 jaar oud en heeft zowel een master Bestuurskunde als Bedrijfskunde afgerond aan de Universiteit Twente. Op dit moment is hij werkzaam in het Sociaal Domein bij gemeente Twenterand. In Twenterand bestaan zijn werkzaamheden onder andere uit het verzamelen en analyseren van data en is hij tevens vanuit een zelfstandige rol verantwoordelijk voor het realiseren van dashboards en monitors in het Sociaal Domein. In het verleden heeft hij als IT-auditor gewerkt voor BDO Accountants & Adviseurs en heeft hij ervaring opgedaan als extern adviseur en onderzoeker op het gebied van publieke inkoop en aanbesteding namens het Public Procurement Research Centre bij onder andere de Koninklijke Luchtmacht en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Tevens is Jeffrey Rouwenhorst raadslid en fractievoorzitter van een lokale partij in de gemeente Haaksbergen, en vanuit die hoedanigheid ook vertegenwoordiger in het presidium van de Regio Twente, lid van de Euregioraad, voorzitter van de grensoverschrijdende commissie Duurzame Ruimtelijke Ordening en plaatsvervangend fractievoorzitter van de Fractie zonder Grenzen van de Euregio.

Goede match
Jeffrey heeft een relatie met een Wierdense en heeft zich vanuit de wetenschap dat zijn toekomst mogelijk in Wierden zou komen te liggen rustig georiënteerd op Wierden en de Wierdense politiek. ‘’Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat de standpunten en het DNA van NEW goed aansluiten bij mijn eigen persoonlijke overtuiging en standpunten; het is een lokale politieke partij, waarbij ik vooral gemerkt heb dat het een heel diverse groep van mensen is - van jong tot oud - die zich inzetten voor een mooiere gemeente Wierden."