Afbeelding
Foto:

Werk Dorpsstraat begonnen, verdere inspraak digitaal

ENTER - De eerste schop is de grond in. Woensdag organiseerde de gemeente een korte starthandeling voor de renovatie van de Dorpsstraat in Enter. Naast de gemeente en aannemer NTP waren ook leden van het bouwteam en co-creatiegroep aanwezig.

Ondanks de coronacrisis kon de gemeente de afgelopen tijd toch nog productieve stappen zetten. Zo werd het definitieve ontwerp voor het noordelijke deel vastgesteld en werkzaamheden kunnen van start gaan. Een volgende stap is de vaststelling van het ontwerp voor het zuidelijke deel, de Athanasiastraat tot en met de Werfstraat. Fysieke inspraakbijeenkomsten zijn echter niet mogelijk, waardoor de gemeente kiest voor een schriftelijke inspraakprocedure.

Mening geven
“Ontzettend vervelend dat we niet persoonlijk in gesprek kunnen met inwoners en ondernemers om het ontwerp te bespreken, maar we doen er alles aan zodat mensen op een laagdrempelige manier hun mening kunnen geven over het voorlopig ontwerp”, vertelt wethouder Johan Coes. Alle belanghebbenden ontvangen een brief met het ontwerp en een reactieformulier. Daarnaast wordt het ontwerp op bouwborden op het Dorpsplein in Enter getoond en zijn er verschillende manieren om digitaal de plannen in te zien. “Nu er veel evenementen niet doorgaan vanwege het coronavirus, is er alle ruimte om de werkzaamheden aan de Dorpsstraat uit te voeren en is de overlast beperkt.”

Praat mee
Inwoners en ondernemers kunnen tot en met maandag 29 juni schriftelijk hun reactie doorgeven. Daarna worden de zienswijzen verwerkt en wordt het voorlopig ontwerp voor het zuidelijke deel ter vaststelling voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het ontwerp voor de herinrichting van het noordelijke deel (van Werfstraat tot Bornerbroekseweg) is onlangs al vastgesteld. Daar komen meer bomen in het nieuwe straatbeeld en het aantal plekken om fietsen te stallen bij horecazaken wordt uitgebreid. Ten behoeve van de verkeersveiligheid wordt de gehele rijbaan 5,50 meter breed. Op www.wierden.nl/dorpsstraat staat meer informatie over de plannen. Ook is er een informatieve app opgezet met onder meer werkzaamheden-planning.