Praat u ook mee over het nieuwe cultuurbeleid?

WIERDEN - Cultuur is een belangrijke randvoorwaarde voor een mooie gemeenschap. Het draagt bij aan een stukje cohesie, gezelligheid en de levendigheid in een gemeente. Maar cultuur is ook van oudsher een 'dure hobby', waar in het verleden veel gemeenschapsgeld naar toe moest. Ook een gemeente als Wierden moet dan passende keuzes maken over hoe zij dit zo goed mogelijk willen ondersteunen. En u kunt meepraten over deze te maken keuzes.

De gemeente Wierden is op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij cultuur in de gemeente Wierden, die er ideeën en of een mening over hebben. Zij gaan dan de komende tijd actief meedenken over het nieuw te formuleren cultuurbeleid. Vanaf februari tot de zomer van dit jaar waren er bijeenkomsten gepland. In februari vond de eerste bijeenkomst plaats, maar vanaf medio maart vervielen door de coronamaatregelen de overige bijeenkomsten. De gemeente wil graag de draad weer oppakken en gaat gebruik maken van een videoplatform.

Videobijeenkomsten
De gemeente kiest nu voor een digitale invuling door middel van videobijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is al deze donderdag gehouden, met de volgende bijeenkomsten op donderdagen 25 juni, 2 juli en 23 juli. Telkens vanaf 19.30 uur. In elke bijeenkomst wordt een ander thema besproken. Zo is dit voor de volgende bijeenkomst 'de positie van de gemeente in relatie tot kunst en cultuur.' Aanmelden hiervoor moet uiterlijk 23 juni. Bij de laatste bijeenkomst zal een conceptvisie van het nieuwe beleid voorgelegd worden. U bent van harte welkom om bij een of alle bijeenkomsten virtueel aan te schuiven. Aanmelden kan via cultuurbeleid@wierden.nl. Voor meer informatie kijk dan op www.wierden.nl/cultuur. Vragen? Neem dan contact op met Eléon de Haas (cultuurmakelaar) via cultuurbeleid@wierden.nl. Ook kunnen mensen die op één of meerdere avonden niet kunnen meepraten maar wel ideeën, tips of aanvullende informatie hebben dit mailen naar cultuurbeleid@wierden.nl.

Uitvoeringsagenda 2021
Na deze bijeenkomsten vinden er in het najaar bijeenkomsten plaats waar ze gezamenlijk, als onderdeel van de visienota, de uitvoeringsagenda 2021 gaan opstellen. De data zijn nog onbekend.