Afbeelding
Foto:

Burgemeester: blijf corona-maatregelen serieus nemen!

WIERDEN - De afgelopen weken hebben we samen veel bereikt om de impact van het coronavirus terug te dringen. Ook binnen Wierden hebben inwoners, ondernemers en organisaties zich samen volop ingezet om de nieuwe 1,5 meter samenleving vorm te geven. Burgemeester Doret Tigchelaar is dan ook trots op de collectieve inzet, maar benadrukt tevens dat waakzaamheid juist nu erg belangrijk blijft.

De eerste versoepelingen van de coronamaatregelen zijn de afgelopen twee weken goed verlopen. Komende week moet aantonen of deze ook echt veilig verlopen zijn, met hopelijk géén nieuwe pieken qua besmettingen.

Voorzichtig blijven
De burgemeester waagt zich in de wekelijkse column in het gemeentenieuws ook aan een controversieel onderwerp: de vele demonstraties die de afgelopen tijd gehouden zijn en de mogelijke risico's die deze op zouden kunnen leveren. "U kunt zich daarom vast voorstellen dat ik nogal verbaasd was toen ik op tweede pinksterdag de televisie aanzette en zag wat er op de Dam in Amsterdam gebeurde.", refererend aan de grote anti-discriminatie demonstratie die aanzienlijk te veel bezoekers trok. Ook in Twente werden demonstraties gehouden, waarbij gelukkig wel meer de regels in acht genomen werden. Demonstreren is uiteraard een groot recht en het blijft belangrijk om je uit te spreken tegen onrecht zo benadrukt de burgemeester. Maar het is wel vervelend om te zien dat de voorzichtigheid in één keer is verdwenen.

Verkeerd voorbeeld
"Iedereen is de afgelopen maanden beperkt in zijn of haar vrijheid om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Daar zijn we met elkaar goed in geslaagd, maar we zijn er nog niet. De beelden vanaf de Dam waren een verkeerd voorbeeld en doen geen recht aan de manier waarop wij in onze gemeente ons uiterste best hebben gedaan – en nog steeds doen – om er het beste van te maken. Daarom wil ik u net als de voorgaande weken vragen om die anderhalve meter serieus te nemen. Neem geen onverantwoorde risico’s, gebruik uw gezond verstand en neem de basisregels in acht. Laten we met elkaar dat blijven doen wat we de afgelopen maanden al zo verschrikkelijk goed gedaan hebben."