Afbeelding
Foto:

Basisschool De Touwladder
vanaf nu in de verkoop

WIERDEN - Iemand nog op zoek naar een leuk optrekje in Wierden? De gemeente heeft een aantrekkelijk pand te koop staan. De voormalige basisschool De Touwladder staat nu eindelijk te koop.

De gemeente Wierden had aanvankelijk wel een andere gedachte voor de toekomst van het karakteristieke pand aan de toepasselijk genoemde Schoolstraat. In 2018 kwam het leeg te staan. De gemeente hoopte het snel weer in gebruik te kunnen nemen als multifunctioneel centrum. Diverse maatschappelijke organisaties toonden belangstelling om ruimtes te huren, maar de 'ambitieuze' huurprijs die de gemeente vroeg bleek een groot struikelblok.

In de verkoop
In oktober vorig jaar concludeerde het college van B&W al dat verkoop van het pand op termijn wenselijker zou zijn. Maar: ook nu kiest de gemeente wel bewust om het onder specifieke voorwaarden te verkopen. Sinds 20 april is het pand te koop en belangstellenden kunnen tot 22 juni een plan met bod indienen voor het gebouw. De gemeente is wel veeleisend; de koper verplicht zich om het pand te verduurzamen en om het monumentale karakter te behouden. Sloop en nieuwbouw op deze plek zijn dan ook niet mogelijk. Kleine verbouwingen of uitbreidingen van het pand zijn binnen het huidige bestemmingsplan wel mogelijk. De gemeente blijft ook bij het standpunt dat toekomstige huurders dit alleen kunnen gebruiken voor maatschappelijke doeleinden. “Daarbij kun je denken aan een woonzorgcomplex of een kinderdagverblijf, maar een culturele of sportieve functie of dienstverlening zou ook kunnen. Op deze plek komen in elk geval geen winkels of kantoren, dat past niet.”, aldus wethouder Johan Coes.

Planning
Tot 31 juli 2020 zijn enkele lokalen in het voormalige schoolgebouw nog in bruikleen bij BSO De Kajuit en De Poel Coaching, maar uiterlijk 1 september 2020 zal de gemeente de sleutel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Uiterlijk twee jaar later moet het pand dan in gebruik genomen worden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Roy Duijn van Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars. Bel: 053-485 22 44. Kijk op: www.snelderzijlstra.nl

Afbeelding