Afbeelding
Foto:

Er is genoten van een eigenaardig paasweekend

WIERDEN - De paasdagen zijn weer achter de rug. En net als op zo'n beetje alle andere aspecten van het leven in Wierden had het coronavirus ook een invloed op onze paasbelevenis. In Twente vieren we dit mooie feest nog met diverse oude gebruiken en sommige nieuwe: uiteenlopend van de paasvuren, het historische vlöggel'n in Ootmarsum en uiteraard ook de diverse paasfestivals én het bezoek aan de woonboulevard.

Hoewel de paasvuren en andere tradities niet door konden gaan, wist menig Wierdenaar toch het beste te maken van enkele mooie dagen. Vooruitlopend op het paasweekend werd door de overheid ook actief campagne gevoerd om mensen te bewegen zoveel mogelijk binnen te blijven. Met berichten op onder meer Facebook zoals: "we gaan online naar de woonboulevard","we houden een virtuele paasbrunch met familie" en "we fietsen alleen en houden afstand" probeerde men de boodschap duidelijk te maken.

Goede naleving
Over het algemeen zijn de overheden redelijk tevreden met de naleving van de regionale noodverordening en de adviezen die de overheid daarnaast geeft. Landelijk werden toch nog zo'n 2.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de samenscholing afgelopen weekend, maar in Twente was de naleving goed, zo constateerde ook de Veiligheidsregio Twente.

Burgemeester op pad
Burgemeester Doret Tigchelaar was vorige week vrijdag op het Lageveld in Wierden om een boodschap op te nemen. Een onwerkelijk beeld: 25 graden, zonnig en helemaal leeg. "Juist dat is zo'n groot compliment. Wierdenaren houden zich er aan. Er zijn wel nog kleine akkefietjes zoals in de winkels. Let daar echt op." Ook ging de burgemeester in gesprek met een lokale BOA over de handhaving: deze beaamde dat naleving van de regels goed loopt, met de winkels als verbeterpuntje.

Hulp nodig?
Burgemeester Tigchelaar heeft ook een nieuwe 'traditie' toegevoegd aan het nieuwe normaal: wekelijks een corona-update via de site. Zij roept inwoners op om gerust contact op te nemen wanneer er behoefte aan is en zij iets voor hen kan betekenen. Een gesprek aanvragen kan via 0546-580 871.