Afbeelding
Foto:

Laatste loodjes voor plannen Dorpsstraat Enter

ENTER - De Dorpsstraat gaat groots op de schop. Een totale herinrichting moet de straat weer een fris en praktisch uiterlijk geven. Om inwoners de gelegenheid te geven eventuele vragen te stellen organiseert de gemeente komende maandag nog een informatiebijeenkomst.

In november werd het schetsontwerp voor herinrichting van de Dorpsstraat Enter al gepresenteerd. Belanghebbenden hebben nog tot en met komende donderdag 19 maart de tijd om het plan in te zien bij de gemeente en eventuele zienswijzen in te dienen.

Inhoudelijk
Een belangrijke wijziging ten opzichte van het eerdere schetsontwerp dat eind vorig jaar gepresenteerd werd is de beoogde voorrangssituatie rond de Rijssenseweg en Bornerbroekseweg. Dit leverde namelijk veel reacties op bij gebruikers. De gemeente heeft daarom besloten om, in ieder geval in het voorlopige ontwerp, de huidige voorrangssituatie te handhaven.

Bijeenkomst
De informerende bijeenkomst zal komende maandag, 16 maart gehouden worden. Alle belangstellenden zijn van 17.00 tot 19.30 uur van harte welkom in het informatiecentrum aan de Dorpsstraat 84. Leden van de co-creatiegroep en het bouwteam zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op de plannen.

Inzage
Het voorlopige ontwerp ligt nog tot en met komende donderdag 19 maart ter inzage in het gemeentehuis van Wierden en in de projectruimte aan de Dorpsstraat 84. Wie de plannen liever digitaal wil bekijken heeft ook de nodige mogelijkheden. Zo kan dit via de website www.wierden.nl/dorpsstraat, maar ook via de 'Dorpsstraat Enter' project-app in de app-store van uw telefoon.

Zienswijzen
Belanghebbenden hebben ook tot en met 19 maart de gelegenheid om schriftelijk een zienswijze in te dienen bij de gemeente. Deze reacties worden dan meegenomen in de definitieve besluitvorming die volgt. Vervolgens is er nog een laatste inspraakronde en besluitvorming door de gemeenteraad, waarna de plannen definitief uitgevoerd kunnen worden.