Afbeelding
Foto:

Praat mee over het toekomstige cultuurbeleid in Wierden

WIERDEN - Het is aangenaam wonen in Wierden. Een aantrekkelijk lokaal cultureel aanbod draagt ook positief bij aan de leefbaarheid. Maar de gemeente staat wel voor uitdagingen op dit vlak. Om inwoners actief mee te laten praten over het nieuwe cultuurbeleid worden de komende tijd diverse praatbijeenkomsten gehouden.

Op 13 februari werd de eerste van in totaal vier geplande bijeenkomsten gehouden. Hierbij stond de identiteit van ons als Wierdenaren centraal; wat inspireert ons zoal? Veel interesse was er echter nog niet voor de bijeenkomst; drie inwoners maakten gebruik van de uitnodiging om mee te praten. Zij kwamen met suggesties zoals de typische humor van Enternaren, maar ook het belang van behoud van historisch erfgoed. De samenvattende conclusie was dat in ieder geval de aanwezigen de lokale identiteit als belangrijk ervaren.

Volgende bijeenkomsten
De eerste bijeenkomst had een wat esoterisch karakter, wat wellicht de concrete interesse wat drukte. De vervolgbijeenkomsten zijn van een wat meer praktische aard. De tweede bijeenkomst staat gepland voor donderdag 19 maart van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis. Hier staat het actuele culturele aanbod centraal en ook wat nog ontbreekt binnen dit aanbod. Wie mee wil praten kan zich aanmelden tot 16 maart via www.wierden.nl

Verdere avonden
Vervolgens zal de derde bijeenkomst gehouden worden op donderdag 16 april, ook dan van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis. Hier staat de positie van de gemeente Wierden met betrekking tot kunst en cultuur centraal. De laatste bijeenkomst is dan op donderdag 14 mei, zelfde aanvang en locatie, met het thema cultureel ondernemerschap. Na de vier bijeenkomsten zal de nieuwe conceptnota cultuurbeleid besproken worden. De inbreng zal gebruikt worden om concrete keuzes te onderbouwen. Immers, de gemeente moet gemeenschapsgeld zo efficiƫnt mogelijk uitgeven met een zo breed mogelijk draagvlak.