Afbeelding
Foto:

Denk na over je woonbehoefte

WIERDEN - De Nederlandse woningmarkt staat sterk onder druk. Huizenprijzen stijgen door, de aanwas van nieuwe woningen is te klein om in de vraag te voorzien en ook de huurprijzen stijgen steeds door. Gelukkig zijn veel van deze problemen in Wierden een stuk minder aan de hand. Wel is het verstandig om na te blijven denken over je woonambities in Wierden, of je nu jong of oud bent.

De gemeente maakt regelmatig afspraken met woningcorporatie Reggewoon over de beschikbaarheid van voldoende woningen voor alle doelgroepen binnen de gemeente. Maar van nature is de vraag altijd wel wat groter dan het aanbod. Niet verrassend adviseren zowel de gemeente als Reggewoon jongeren dan ook om zich zo vroeg mogelijk in te schrijven bij de woningcorporatie. Hoewel menig 18-jarige wellicht nog een paar jaar niet de deur uit gaat of kan, is het wel verstandig om je al op tijd in te schrijven bij de woningcorporatie. Wanneer men dan actief op zoek gaat naar een huisje, is de kans groter dat de iets leuks kunnen vinden op een mooie plek. Het inschrijven als woningzoekende kan tegenwoordig heel gemakkelijk via de website www.reggewoon.nl

Starters en blijvers
Starters in Wierden die een eerste huis willen kopen staan wel voor een wat grotere uitdaging. Er is in het verleden al eens geopperd om startersleningen of dergelijke in te voeren, maar vooralsnog zijn deze er niet. Wel is er een breed kavelaanbod dat ook betaalbaar moet zijn voor eerste woningbouwers. Wie een eigen koophuis heeft, kan ook in Wierden aanspraak maken op gunstige duurzaamheidsleningen die een bestaande woning nog duurzamer kunnen maken. Niet alleen een goed doel op zich, maar het draagt ook bij aan het binnen de perken houden van de vaste lasten.

Levensloopbestendig
De senioren zijn een andere belangrijke doelgroep. Voor hen zijn niet alleen betaalbare, maar ook levensloopbestendige woningen van groot belang. De ervaring leert dat veel senioren nu te laat nadenken over het thema woningaanpassingen. Jammer, want een levensloopbestendige woning zorgt ervoor dat u ook op hoge leeftijd aangenaam kunt blijven wonen in uw vertrouwde woning. De gemeente geeft u graag advies.