Afbeelding
Foto: shutterstock.com

Denk mee over leuke namen voor fiets- en voetpaden

WIERDEN - De gemeente Wierden nodigt inwoners uit om mee te denken over de naamgeving van de vele fiets- en voetpaden in de gemeente. De commissie Naamgeving haalt ideeën op.

De gemeente wil deze fiets- en voetpaden specifieke namen gaan geven om de veiligheid en bereikbaarheid nog beter te maken. De gedachte hier achter is dat mensen zo bij bijvoorbeeld hulpdiensten concreter een locatie door kunnen geven.

Meedenken
Van 1 januari tot en met 31 januari 2020 kunnen inwoners leuke suggesties indienen voor de diverse fiets- en voetpaden in en om de kernen Wierden en Enter. Op de speciale website www.wierden.nl/naamgeving staan de richtlijnen en voorwaarden waar de naam aan moet voldoen. Hier komt later ook informatie te staan over de gebieden waar deze paden liggen en een kaart met de deelnemende paden.

Richtlijnen
De commissie heeft wel enkele richtlijnen opgezet over wat voor soort namen wel en niet kunnen. Zo moet uw in te dienen naam altijd eindigen met het woord 'pad'. Verder moet de naam passen bij de omgeving, het mag niet vernoemd worden naar mensen, de paden die in elkaars verlengde liggen mogen dezelfde naam krijgen en alleen inwoners uit de gemeente Wierden mogen een idee indienen. U kunt dan zelf bepalen voor welk fiets- of voetpad u een passende suggestie in wilt dienen. Uit de inzendingen worden dan de drie meest geschikte namen gekozen; al te komische namen zullen de eindstreep dus niet halen. De commissie Naamgeving zal dan uiteindelijk het college van Burgemeester en Wethouders een advies uitbrengen over de namen. In februari 2020 zullen de winnaars bekendgemaakt worden.

Vaker meepraten?
De gemeente Wierden nodigt inwoners regelmatig uit om mee te praten over uiteenlopend beleid. U kunt hiervoor kijken op www.wierden.nl/ikpraatmee.