Afbeelding
Foto:

Reggewoon en SHWE gaan vooruit in 2020

WIERDEN - Stichting Huurdersbelang Wierden-Enter, de gemeente en Reggewoon hebben op 12 december prestatieafspraken getekend. De belofte staat er om verschillende acties te ondernemen om het woongenot en de duurzaamheid in de omgeving te verbeteren.

Eind 2018 werden er al kaderafspraken gemaakt door de betrokken partijen om hun krachten te bundelen op diverse punten. Met de huidige prestatieafspraken is de koers uitgezet voor het komende jaar. Ze gaan zich onder andere hard maken voor meer betaalbare woningen voor starters, het verduurzamen van woningen en een goed contact tussen buurtgenoten. De krapte op de woningmarkt is een belangrijk thema. Het afgelopen jaar al zijn daarom een aantal woningen in Wierden aangewezen voor starters, waarop de huurprijs is aangepast om het goed betaalbaar te maken. De bouw van nieuwbouwwoningen aan de Jan Jansweg moet ook bijdragen aan een oplossing voor dit probleem, een aantal hiervan zal worden toegewezen aan starters tot 30 jaar. Het komende jaar willen Reggewoon en SHWE bekijken of de maatregelen effect hebben.

Duurzaamheid
Ook duurzaam staat hoog op de agenda. Reggewoon zal in vier jaar tijd zo'n 300 woningen gaan isoleren en huurders wordt het plaatsen van zonnepanelen aangeboden. Huurders zullen zelf betrokken worden bij het onderwerp ambassadeurs van SHWE. Zo worden huurders bekend gemaakt met de daling van de energielasten bij duurzaam wonen, en de noodzaak voor het milieu.

Beste buur
Op sociaal vlak zijn er ook tal van plannen. De partijen willen inzetten op meer levensloopbestendige woningen waar bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Er wordt ook gekeken naar Wierden als dementievriendelijke omgeving, en de Beste Buur Bokaal blijft ook in 2020 bestaan. Deze moet de leefbaarheid tussen buurtgenoten stimuleren door mensen in het zonnetje te zetten die zich belangeloos hebben ingezet voor hun buren.