Afbeelding
Foto:

Wierden werkt aan
lokaal sportakkoord

WIERDEN - Sport is een belangrijke factor in de Wierdense samenleving. Het zorgt niet alleen voor een stukje verbondenheid en leefbaarheid, maar het is ook nog eens gezond. De gemeente ziet verder goede kansen om sport ook in contact te brengen met welzijn in de brede zin. Afgelopen week werd hierover een bijeenkomst gehouden.

Ruim 60 aanwezigen van meer dan 40 verschillende organisaties kwamen bijeen om met elkaar te praten over de toekomst van sport en bewegen binnen de gemeente Wierden. Hiermee zetten betrokkenen gezamenlijk, vanuit verschillende disciplines zoals de zorg, welzijn, sport en opvang, de eerste stappen richting het lokaal sportakkoord Wierden.

Brede insteek
"In Wierden verenigen wij ons om met elkaar vraagstukken, mogelijkheden en gezamenlijke ambities te bespreken op het gebied van sport & bewegen en te werken aan het lokaal sportakkoord Wierden", zo vertelt de werkgroep. Buurtsportcoaches en gemeente gaan de komende periode in nauwe samenwerking met de (externe) sportformateur en adviseur lokale sport verder in gesprek met sportaanbieders en partijen die zich inzetten voor een sportief en vitaal Wierden om gezamenlijk tot een lokaal sportakkoord te komen. "Het landelijk sportakkoord vertalen betrokkenen naar lokale sportakkoorden die passen bij de lokale situatie", licht de sportformateur van Sportservice Overijssel verder toe. "Een lokaal sportakkoord is een set afspraken tussen o.a. plaatselijke sportaanbieders, maatschappelijke partners, de zorg, gemeente en eventueel het bedrijfsleven over de sport in de nabije toekomst." Het is ondertekend door betrokken partijen, met een richtinggevend toekomstbeeld en een aantal praktisch uitvoerbare maatregelen/afspraken.

Iedereen doet mee
"Iedereen doet mee, dat is ons motto. Een samenleving waarin iedereen op voet van gelijkheid mee kan doen en waarin de mogelijkheden, talenten en eigen regie van onze inwoners centraal staan: een inclusieve samenleving." - Wethouder Eric Braamhaar. Hij hoopt dat mensen de komende tijd actief mee willen denken over dit thema. Kijk op: www.sportencultuurwierden.nl voor meer informatie.