Afbeelding
Foto:

Kindpakket als ondersteuning voor lage inkomens

WIERDEN - De gemeente Wierden zet uitgebreid in op de bestrijding van armoede onder inwoners. De negatieve effecten van het opgroeien in armoede worden zo veel voorkomen door middel van bijvoorbeeld het kindpakket voor lage inkomens.

De gemeente wijst inwoners nog eens extra op het bestaan van deze pakketten. Een veelvoorkomend probleem is dat men niet goed weet welke hulp en ondersteuning er beschikbaar zijn of voor welke ondersteuning ze in aanmerking komen. Om deze reden helpt de gemeente iedereen nog eens herinneren aan het bestaan van deze pakketten via de gemeentelijke website www.wierden.nl. Het kindpakket kan gebruikt worden voor veel uiteenlopende zaken en is een bijdrage van maximaal 250,- euro. Het kan aangevraagd worden om de kosten te dekken voor bijvoorbeeld een schoolreisje, verjaardagsfeestje, schoolbenodigdheden (computer, printer, fiets), studiebegeleiding of voor de jongste kinderen de kosten voor de peuterspeelzaal. Het kindpakket is er voor kinderen van 0 tot 18 jaar en kan door ouders zelf worden aangevraagd via de gemeentelijke website. Met het kindpakket hoeven kinderen niet meer buiten de groep te vallen vanwege hun financiƫle situatie.

Jeugdfonds sport & cultuur
Daarnaast is er ook het jeugdfonds, speciaal bedoeld om kinderen te kunnen laten meedoen aan sporten of muzieklessen. Dit kunnen voor gezinnen met lage inkomens onbereikbare activiteiten zijn vanwege de contributie en bijbehorende kosten. Omdat sport en cultuur wel in hoge mate positief bijdragen aan het opgroeien van kinderen, kunnen deze kosten in sommige gevallen worden gedekt vanuit het jeugdfonds. Deze bijdrage is maximaal 225,- euro voor sportclubs- en benodigdheden en maximaal 425,- euro voor muzieklessen. Een bijdrage uit het fonds kan niet door ouders worden aangevraagd, maar moet worden geregeld via bijvoorbeeld een leraar, intern begeleider op school, huisarts of hulpverlener.