Afbeelding
Foto:

Geen multifunctioneel centrum in schoolgebouw

WIERDEN - De gemeente Wierden zag een mooie toekomst voor het schoolgebouw aan de Schoolstraat als multifunctioneel centrum. Dit plan gaat echter niet door.

In 2018 kwam het karakteristieke pand aan de Schoolstraat leeg te staan, doordat basisschool De Touwladder het verliet. De gemeente wilde het gebouw zelf houden en na een opknapbeurt zou het dan verhuurd worden aan diverse maatschappelijke organisaties.

Interesse
In eerste instantie leken er voldoende organisaties te zijn die interesse hadden in het huren van een ruimte. Maar bij onderhandeling met toekomstige huurders vormden de huurprijs en de huurperiode een struikelblok. Een aantal potentiƫle huurders haakte om die redenen af en met te weinig huurders heeft het realiseren van een multifunctioneel centrum in beheer van de gemeente geen toekomst.

Verkoop
Het college van B&W heeft nu de conclusie getrokken dat het niet haalbaar is om zelf een multifunctioneel centrum te realiseren. Het voorstel van het college is dan ook om het pand te verkopen, maar verbindt daar wel een voorwaarde aan. Het perceel heeft op dit moment een maatschappelijke bestemming, en dat wil het college ook zo houden. "Een maatschappelijke bestemming biedt veel mogelijkheden", aldus wethouder Johan Coes. "Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een woonzorgcomplex of een kinderdagverblijf, maar ook een culturele of sportieve functie of dienstverlening past binnen een maatschappelijke bestemming. Op deze plek komen in elk geval geen winkels of kantoren, dat past niet binnen het beleid van de gemeente." Het perceel wordt via openbare inschrijving verkocht, zodat iedereen de kans krijgt om het perceel te kopen.