Afbeelding
Foto:

Gemeente maakt kennis met nieuwe inwoners op 28 oktober

WIERDEN - De gemeente Wierden organiseert een gezellige avond om de nieuwste inwoners te verwelkomen. Op maandag 28 oktober zal deze gehouden worden in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Iedereen die in 2019 nieuw in Wierden is komen wonen is van harte welkom op deze leuke 'Welkom Wierdenaren'-avond. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De burgemeester zal alle nieuwe inwoners verwelkomen.

Leuke ontmoetingen
De avond staat vooral in het teken van leuke ontmoetingen met de gemeente en uiteraard de andere nieuwe noabers die de Wierdense gemeenschap vormen. Zo zijn ook de wethouders en de gemeenteraad van de partij. De gemeente wil de inwoners namelijk ook vooral kennis laten maken met wat de gemeente te bieden heeft.

Onbekend maakt onbemind
De afgelopen tijd ontdekken steeds meer Twentse gemeenten het nut én de noodzaak van zo'n nieuwe inwonersavond. De ervaring leert namelijk dat de hoeveelheid contactmomenten tussen inwoners en de gemeenten steeds kleiner worden. In de praktijk komt een gemiddelde inwoner amper binnen het gemeentehuis: misschien een keer om te trouwen, enkele keren voor identiteitsbewijzen, eens in de zoveel jaar om te stemmen. Dit terwijl de gemeente een belangrijke rol speelt in het ondersteunen van de inwoners én een grote impact heeft op de dagelijkse leefomgeving. Daarnaast speelt de gemeente vooral een faciliterende rol in de samenleving, waardoor ook de zelfredzaamheid van de lokale gemeenschap steeds belangrijker is geworden. Een vroege, positieve kennismaking met nieuwe inwoners draagt hier positief aan bij, zo is de gedachte bij de Twentse gemeenten.

Aanmelden
Bent u in het jaar 2019 (nieuw) in de gemeente Wierdenkomen wonen? Dan kunt u zich aanmelden tot maandag 21 oktober. Dit kan via de website van de gemeente, www.wierden.nl